Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – közölte kedden Gőgös Zoltán.

40

A tagállamok közötti szolidaritás hiánya a legnagyobb gond az illegális bevándorlás ügyében Marie-Christine Vergiat francia radikális baloldali EP-képviselő szerint.

12

Isten áldását kérte a hanukai ünnepléshez a Jobbik. Köves Slomó rabbi ezt a gesztust cinikusnak ítélte a párt korábbi antiszemita kijelentései miatt.

Mateusz Morawiecki

A lengyel ipar további fejlesztése és újjáépítése az egyik fő feladat – jelentette ki kedden Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök.

2
Magyar hősök

Trianon után elvették majdnem összes birtokát, de Esterházy János a Felvidéken maradt, és a kisebbségi magyarság meghatározó politikusa lett. Távol maradt a szlovák zsidóellenes törvények megszavazásától, nem szavazta meg a deportálásokat lehetővé tevő törvényeket sem. Tiltakozott Magyarország német megszállása ellen, aztán csehszlovák-ellenesség vádjával mégis a Gulágon találta magát. A börtönben halt meg. Bátor volt, magyar hős.

1

Jogilag kötelezővé kell tenni a kiválás feltételeiről eddig elért megállapodást – közölte kedden Guy Verhofstadt, aki szerint félő, hogy ellenkező esetben a brit kormány kifarol az egyezségből.

4

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a „Soros-terv” végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat 95 százalékával egyet lehet érteni, arra azonban nem látnak írásos utalást, hogy az Európai Parlament valóban azt hajtaná végre.

33
Adózás, képviselet

A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket?

3

Határozatot fogadott el az Országgyűlés, mellyel kimondja, hogy felháborítónak tartja, ezért elutasítja az Európai Parlamentnek a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatát.

5

A Soros-tervről vitáztak kedden az Országgyűlésben. Staudt Gábor kijelentette: a Jobbik a kezdetektől fogva elutasította a bevándorlás minden formáját, és bevándorlókat Magyarországra behozni eddig csak a letelepedési kötvényekkel sikerült.

56

A mai napon fideszes képviselők javaslatára az országgyűlés kormánypárti többsége egy olyan határozatot fogadott el, amely újabb gyűlöletkeltő propaganda indítására kéri fel az Orbán-kormányt Soros Györggyel és az unióval szemben – olvasható a Liberálisok keddi közleményében.

54

Az európai országoknak újra kell gondolniuk a Líbiával kötött migrációs megállapodásaikat – állítja az AI európai igazgatója.

61

Senki nem ártott annyit az európai föderáció gondolatának, mint Martin Schulz azzal a kijelentésével, hogy távozniuk kell az unióból azoknak az országoknak, amelyek nem akarják, hogy Európai Egyesült Államok jöjjön létre – jelentette ki Milos Zeman cseh államfő kedden Pozsonyban.

Bangladesi származású 27 éves bevándorló robbantott hétfő reggel New Yorkban.

11

„A napról napra erősebben világító gyertyafény nem csak a családi és közösségi összetartozás érzését erősíti, hanem a vallás és a hagyományok megtartó erejét is bizonyítja” – írta a kormányfő.

4

„Rendkívül veszélyesnek” nevezte Németh Szilárd az Európai Parlament november 16-án elfogadott véleményét, miszerint szükség van a „kötelező betelepítési kvótára”. Németh szerint ez azt jelenti, „amit Soros György leírt”.

4

Értelmiségiek – így Enyedi Ildikó, Heller Ágnes, Konrád György, Parti Nagy Lajos, Tamás Gáspár Miklós, Závada Pál – követelik Pócs János fideszes képviselő lemondását. Úgy vélik, az „Ő VOLT A SOROS!!!”-feliratú, feketére égett disznót ábrázoló kép „leplezetlen antiszemita uszítás”.

137

Új koalíciós formát mérlegelnek az SPD-ben: eszerint csak a legfontosabb ügyekről kötnének szerződést a CDU/CSU-val, a többi kérdést a parlamenti viták révén döntenék el. A kormányzás így az együttműködési koalíció (Kooperationskoalition - KoKo) formájában folytatódna.

23

Az idei téli szünetben is igényelhetik a rászoruló tanulók szülei az ingyenes étkeztetést a gyermekeik számára – tájékoztatta az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkársága az MTI-t.

Több mint ötéves csúcsra, 3 százalék fölé gyorsult a brit infláció a múlt hónapban. A gyors áremelkedés miatt a brit reáljövedelem még 2021-ben is elmarad a 2008-ban mért szinttől.

háló&puding
A nemzetközi politikában győzedelmeskedő igazságot is ünnepeljük – mondta Köves Slomó.
6
Az amerikaiak a Mars-expedíciók kiindulópontjának tennék meg a Holdat.
6
Mesemondás, népdal, eszközös táncok a Hagyományok Háza szakmai napjain.
A Purdue Egyetem professzora szerint az akadémiai szigor a fehér heteroszexuális férfi felsőbbrendűséget erősíti.
74
Filmnovella egy kisfiú életéről, aki 1956 után Amerikában köt ki; és egy képzeletbeli lányról.
A Magyar Nemzeti Múzeum birtokába kerül a hagyaték egy része.
2018 szeptemberétől tiltják a pad alatti chatelést.
1
Molnár Gyula „másfél óra kiváló szórakozást” ígért, nézzék meg, teljesült-e.
27
Az első adásban Bayer japán pontyokról, és Csipkerózsikáról is beszélt.
14
Hahner Péter legújabb könyvéről.
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szíriában jelentette be az orosz csapatok kivonását az országból.
1
Globális szinten nőttek a fegyvereladások az előző évhez képest, ilyen utoljára 2010-ben volt.
1
Bőrcipőben, szövetkabátban mászott 2744 méter magasra a diktátor.
17
Csak egy kisebb hiszti és itt az atomháború – állítja a Nobel-békedíj kitüntetettje.
12
Vizsgálatot indít az ATV Havas Henrik ellen.
6
Méltatlanok a Dunaújvárosért Díjra – mondta Cserna Gábor.
11
Orbán rendszere miatt én is utcára vonulnék – mondta a videóban.
85
Lehet, hogy szükség lehet a Jobbikra az „Orbán-rezsim” leváltásához?
93
Avagy kísértésbe vihet-e minket Isten?
33
Alwine-ban kilenc házikó található, tucatnyi nyugdíjas lakja. 140 ezer eurót adtak érte.
Nézze meg videón is a KDNP-s képviselő és a momentumos politikus vitáját!
Frank-Walter Steinmeier szerint az MDF belügyminisztere nagyban hozzájárult a vasfüggöny leomlásához.
8
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint jövőre már senkinek nem éri meg eltitkolni a bérbeadásból származó jövedelmét. A piac fehéredésével javul az átláthatóság és a kiszámíthatóság is, de a bérlők is jobban járhatnak.

Mitch Feierstein
(Renegade Inc)

A demokrácia egyetlen reménye ha a Google-t, az Amazont, a Facebookot és a Twittert felosztjuk és szabályozás alá vetjük.

Sharon Block – Christine Owens
(Newsweek)

Ez egy további példája a „lecsorgás” elméletére épülő gazdaságpolitikának.

Jacob G. Hornberger
(Mises Institute)

Ehelyett a magántulajdonról és a diszkriminációhoz való jogról van szó.

Ijesztő információkat közölt a Medicalonline portál a Science nyomán a rákellenes kezelések lehetséges következményeiről. Ugyanis ezek esetenként a daganat elpusztulása helyett agresszív tumornövekedést eredményeznek. Megnyugtató azonban, hogy a kutatók egyben ennek ellenszeréről is beszámoltak.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

WMN

Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…