Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. február 1. 09:41

Az igazi baloldal maga Orbán Viktor.

„A jó Fidesz persze sok pénzt is kér, árok ide vagy oda, most jön föl a nemzet a mély árokból, lássuk, hol a zsozsó. Olvassuk is, ez nem sajtócsalás, hogy adnak is neki százmillió számra, tekintve, hogy rá vannak szorulva. Jó ez a dugipénz, kesben és piárban egyaránt: elmondhatom, mennyire szeretnek, de hogy mennyire szeretnek, úgyse mondom meg.

A láthatatlanság különben azért jó, mert ha én beszélek, nem rólam beszélnek. Ha például Szíjjártó Péter, a csak laza félprofilból látható, így-úgy frissen borotvált, szabatos és tárgyilagos közközlő (előbb-utóbb rendőrkapitány lesz belőle abban a roma faluban, ahol még a kopaszok is megértik) azt tanácsolja nekünk, hogy Bokros (a „bolsi”) „rendezze le” (így mondta magyarul) a miniszterelnök-jelölti vitát valaki mással. Rendezze le, mondja fidesznyelven, vagyis vitassa meg. De hát semmiképpen sem Orbán Viktorral. Nem O. Viktorral, akinek a nevét sajnos nem lehet eléggé nagy kezdőbetűkkel leírni, nagyobb kezdőbetűvel kimondani pedig még sokkal nehezebb, ehhez még a saját lapok betűi is kicsik.

Szíjjártó főigazgató eközben, hirtelenjében még azt is találta mondani, hogy döntse el végre a Bokros Mesterházyval, melyikük is a baloldal igazi jelöltje?

Ebben nem a tényállás, nem is a vita, nem a párbeszéd a kérdés, hanem a föltett állítás. Sz. szerint ugyanis Bokros eleve a vesztes baloldal, Mesterházy fiú amúgy nemkülönben. Ezt a nehéz dolgot kéne nekik ketten megbeszélniük, miközben az igazi baloldal maga Orbán Viktor.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/3975


17 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Jó írás. Méltó válasz az MDF permanens lebaloldalizálására.

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. február 1. 10:55

Mar megint tobbet ivott ket poharral.


Nézz már utána, hogy mit is jelent a mentelmi jog, Te erősen kevered a büntethetetlenséggel.
Nyomod, mint valami mantrát, de fogalmad sincs, hogy mit is jelent.
Sajnos ezzel nem vagy itt egyedül.


Elég szomorú, hogy az úgynevezett "baloldallal" és annak tettestársaival szemben Orbánnak kell képviselnie a valódi baloldali értékeket is: úgymint a demokráciát, szolidaritást, a társadalmi és törvény előtti egyenlőséget.


Ha rendben mennek a dolgok, nem lesz meg nekik, hehe.


Mi az az MDSZ?
Mit jelent a regionális együttműködés?
Hová lett az antalli örökség?
A szociális érzékenységet mióta sajátította ki a baloldal? Keresztényszocialisták? Dereng?
Korábban bírtam Csapodyt, de azzal, hogy maradt, nem éppen az elvhűségéről tett tanúbizonyságot. Illetve, ahogy vesszük. : )


Én elhiszem, hogy ez a síkhülye Csapody azt sem tudja, melyik oldalon áll a pártja, mert Somogyiék nem mondták meg neki.


most Cs. ellen jót tenne egy kis személyeskedés, olyan körmönfont konzervatívan, hogy-e mondjuk-e, hogy-e, dugja-e, vagy-e csak-e hüje-e, vagyis én is szokom ugrálni oszt sohasem érem fel az asztalt


"Az MDF NEM baloldali "

Az MDF jelenleg az ex-SZDSZ - MSZP szavazókra hajtó, Bokros programját ideológiának beállítani próbáló, valójában ideológiamentes párt. Ezért baloldali.

Válaszok:
Askeladden | 2010. február 1. 16:19

Az mindenesetre bíztató, hogy a baloldaliság olyan szégyellnivaló lett, hogy még a baloldal is inkább a jobboldalt hozza vele hírbe.


"valójában ideológiamentes párt. Ezért baloldali."

Ezt a beteg gondolat menetet!
Ettől még jobboldali is lehetne, mert nem populista, hanem elitista inkább.

Válaszok:
megtaláltam | 2010. február 1. 16:33

Elsősorban nem azért sorolom a baloldaliak közé, mert nincs ideológiája, hanem azért, mert a baloldali szavazókra hajt, és fő ellenfelének a jobboldali pártokat tekinti,nem az MSZP-t. Az, hogy ideológia nélküli, az viszont a baloldali erőkre manapság jellemző. Illetve olyan "ideológiamentes ideológia", "szakmaiság ideológia", vagy minek lehetne fogalmazni.


"a baloldali szavazókra hajt"

a kiábrándult mszp szavazókra. Ez a pontos.


"fő ellenfelének a jobboldali pártokat tekinti,nem az MSZP-t"

Ez nem így van. Fő ellenfelének az 5%-os küszöböt tekintik! :-)

A Fidesszel habozás nélkül kormányra lépnének, ha a Fidesz komolyan gondolja a jobbközépséget.

Válaszok:
megtaláltam | 2010. február 1. 16:54

"A Fidesszel habozás nélkül kormányra lépnének, ha a Fidesz komolyan gondolja a jobbközépséget."

Miből gondolod? 2006-ban komolyan gondolta, Dávid Ibolya elutasította.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó