Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Lendvai Anyustól a Pinológusig
2009. június 12. 11:25

Nincs olyan munkahely, ahol ne becéznék - rosszabb esetben a hátuk mögött - a kollégákat, főnököket. Nem kivétel ez alól a magyar parlament sem. A magyar politikai elit színe-javának becenevei.

Szocialisták és kormánytagok
Bajnai Gordon: Gordonka (keresztnevéből képzett becenév).
Gyurcsány Ferenc: Furcsán Nyerencnek nevezi ellenzéke rendszerváltás utáni meggazdagodása okán. A szocialisták Fletónak hívják. Általános iskolai orosztanára ragasztotta még rá ezt a nevet, a KISZ-ben már így becézték.
Medgyessy Péter: Makogány (rendkívül rossz retorikai készsége miatt)
Tabajdi Csaba: Tébojdi.
Lendvai Ildikó: Anyus - a pártban mindenki így szólítja, ismerősi szerint van is benne egyfajta anyáskodó hajlam. Az ellenzék "Botox Ildikónak" hívja, feltételezett arcszépítő műtétére utalva. (A beavatkozás tényét korábban cáfolta Lendvai.)
Gurmai Zita: Gyurma Zita.
Kovács László: Pinológus (nőügyei miatt).
Szabó Zoltán: Szabóbé (bassz..meg! csúszott ki egyszer a száján az ülésteremben).
Oszkó Péter: Oszi.
Kósáné Kovács Magda: Kokoma (nevének rövidítéséből)

Fideszesek
Orbán Viktor: Viktátor, Vitya néven fut a szocialisták körében, míg saját pártjában a Főnök elnevezéssel illetik.
Áder János: Csornai Charles Bronson.
Lázár Mózes: Gázár Mózes.
Rogán Antal: Harry Potter. A városi legenda szerint szintén az MSZP ragasztotta a kis varázslótanonc nevét, igaz, ez még akkor történt, amikor szemüveget hordott.
Pokorni Zoltán: Berija. Precíz feladatvégrehajtónak tartják pártjában. Berija szovjet állambiztonsági szolgálat, majd a politikai rendőrség vezetője volt.
Mikola István: A nemzet orvosa.
Révész Máriusz: Törperős, Mártíriusz (utóbbi Kuncze Gábor nyomán).
Wittner Mária: A nemzet gyöngytyúkja. Az 56-os elítéltre a szocialisták egyik női politikusa aggatta ezt a korántsem hízelgő nevet, ám ennek pontos okára nem derült fény.

KDNP
Semjén Zsolt: Tömjén Zsolt.
Harrach Péter: Harag Péter.

MDF
Boross Péter: Hóbagoly.
Dávid Ibolya: Kalapos Ibolyka.

SZDSZ
Kóka János: Pannon Puma.

Függetlenek
Almássy Kornél: Angol beteg.
Lengyel Zoltán: Gatyás.

Régi motorosok
Csurka István: Csirke Pista bácsi.
Torgyán József: Pubi. Horn Gyula volt szocialista kormányfő hívta őt így egyik parlamenti felszólalásában.

Orbánt Viktátornak csúfolják (BORSONLINE)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/224


6 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Miért kellett ezt a színvonaltalan szart átvenni a bonról?


Nézd, én is jobban szeretném, ha csak jambikus verssorok születéséről, meg Puccini operákról adnánk híreket. De. Ezt az oldalt saját pénzünkből nem tudjuk fenntartani. (Ugyanis nincs nekünk.) Ergo a reményeink szerint a hirdetési bevételekből tudjuk majd finanszírozni a honlapot. A hirdetőknek nem nem utolsó szempont, hogy hányan kattintanak naponta az oldalra. Talán te is tapasztalod, hogy a Győzike showt kb. 1234-szer annyian nézik, mint a színházi közvetítést. Ha kipillantasz oldalra, akkor láthatod, hogy jelen pillanatban ez a "színvonaltalan szar" a második legolvasottabb cikk.


Szathmáry: Nem muszáj jambikus verssorokról írni ahhoz, hogy színvonalasnak lehessen nevezni egy lapot, elég lenne normális hangnemű publicisztikákat megjelentetni akármiről. A Reakciót is sokan olvassák, pedig nincsenek rajta ilyenek. De ti tudjátok, hogy milyen lesz a profilja az oldalnak, csak kérdeztem.


Teljesen igazad van. De sajnos a színvonalas publik, riportok interjúk nem tudnak fenntartani minket. Próbáltuk már. Kompromisszumot kell kötnünk. Akkor tudunk értékes infókat adni, ha van mellette egy kis fűvel-fával. Egyébként nézd meg a Indexet. Az anyagaik 2/3-a bulvár.
Egyébként nagyon érdekes megnézni a kattintásszám alakulását. Egy bulvár témára (pl. szexre) 8-szor, 10-szer többen kattintanak, mint ha valamilyen politikai téma lenne. Disz is hángérien riliti. Vagy dehogyis, ez világjelenség.


8-szor, 10-szer? Ezt nem gondoltam volna. Durva!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó