Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. január 30. 16:18

Ösztöndíjprogramot indít a Szocialista Párt a hiányszakmákban tanuló diákoknak.

Mesterházy Attila szombati sajtótájékoztatóján elmondta, ebben a tanévben 2,5-ös átlagtól havonta tízezer forintot kaphatnak a szakmunkástanulók. Szeptembertől pedig már átlagtól függő összeget kaphatnak a diákok, akár harmincezer forintot is. Mesterházy arra kérte Bajnai Gordon miniszterelnököt, hogy az időjárásra való tekintettel jogszabályi erővel tiltsák meg az árveréseket tavaszig. A kormányfő azt válaszolta, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, és intézkednek.
 
Mesterházy részt vett a munkástagozat ülésén, ahol felmerült, hogy segítséget kellene nyújtani a munkavállalók mobilitásában is, és a részmunkaidős foglalkoztatás elősegítésében. Filló Pál, az MSZP Munkás- és Érdekképviseleti Tagozatának elnöke úgy fogalmazott: a baloldalnak küldetése van Magyarországon, hogy a munkavállalók tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/3945


19 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem tudom mitől olyan iszonyat fontos ez a lépés, de biztos vagyok benne, hogy most jelentik be ötödszörre.


8 év "nyaralás" után hazaértek az elvtársak.


"a baloldalnak küldetése van Magyarországon, hogy a munkavállalók tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak"
(Sas József, Mikroszkóp Színpad)


"A baloldalnak küldetése van Magyarországon és a munkavállalók kapjanak tisztességes munkáért tisztességes bért" mondta az MSZP munkástagozat. Miért oly későn! Mesterházy Bajnainak: Jogszabályi erővel tiltsák meg az árveréseket tavaszig. Ez februárban jut az eszükbe!Szeptembertől -tanulmányi eredménytől függően- akár 30 e. Ft havi ösztöndijat kapnak a szakmunkástanulók! Ki lesz akkor hatalmon, kinek a nevében igér Mesterházy? Eső után kapkodnak az esernyőért!


Mik a hiányszakmák?


A Filló alkalmazottai milyen bért kapnak? Hozza nyilvánosságra! Az biztosan tisztességes.


"2,5-ös átlagtól havonta tízezer forintot kaphatnak a szakmunkástanulók"

Jól feltette a mércét. Tehát lényeg hogy havi tízezerért meg ne bukjanak..?! Szép kis szaktudásra számíthatunk a jövőben.. Jobb helyeken az ösztöndíj feltétele az 5-ös átlag, azaz kitűnő tanulók kapják!

Válaszok:
bz249 | 2010. január 31. 14:11

Mesterházy írói munkásságának része. Én sem értékelem 2,5-nél többre. Jutalmul ösztöndíjat meg csak annak adnék, aki ezt megállja röhögés nélkül.


Ez mind nagyon szép, csak elkésett kapaszkodásnak tűnik.(azért azzal a szőrzettel meg a fogaival kezdhetne valamit a Kedves Elvtárs...)


A 2-es azt jelenti, hogy elégséges. Ha ez a szint szart jelent, akkor erősen újra kell gondolni a szisztémát.

Válaszok:
StG | 2010. január 31. 21:49

T. Mesterházy! Nem az iskolázást kellene támogatni, hanem a fizikai munkát megfizetni, majd akkor több ember választaná a szakiskolát. Szívesen visszaülök az iskolapadba, mert ha jól tanulok, kapok annyi ösztöndíjat, mintha dolgoznék. Érettségivel irodára 20-30 ezerrel többért keresnek dolgozót. Hiányszakmámmal nem találok állást fél éve, mert ami van, az minimálbéres munka. De jól gondolkodik, mert ...


Igen, a kettes szart jelent. Ettől lejjebb van az elégtelen, ami a minősíthetetlen szar...


Bence,
Hát azér' olyan fontos eztet sokadszor bejelenteni, mer' illeszkedik a sorba. Nem emléxel? Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, több banánt a köztársaságnak, ösztöndíjat a szakmunkástanulóknak. Sej, a mi lobogónkat fényes szelek fújják... aztán ha a kis hülyék komolyan veszik, hogy nyit6nak cukrászdát Bécsben, akkor szépen leperkáltatják velük a képzésre fordított pénzet, vagy röghöz k5ik őket, mint a rezidens orvosokat.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó