Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2010. január 31. 10:47

Az MDF-SZDSZ megállapodás regionális lesz, mivel a megyék nagy része nem akar együttműködni a szabad demokratákkal. Fodor egyik MDF-listán sem szerepel, Retkes viszont állítólag a 7.

Az MDF országos választmánya elfogadta a párt választási programját és jóváhagyta az SZDSZ-szel való együttműködést is - tájékoztatott Makay Zsolt, az országos választmány elnöke Budapesten. A választmányi tagok 43 igen, 12 nem és 14 tartózkodás mellett hagyták jóvá a budapesti választmány január 20-i döntését, mely szerint az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával.
 
Makay kiemelte: az MDF országos választmánya lehetőséget biztosít a megyékben a hasonló indulásra, a döntés a megyei választmányok kezében van. Az MDF-SZDSZ együttműködés tehát regionális, leginkább fővárosi, a megyék többségében nem lesz ilyen típusú együttműködés - tette hozzá. Fodor Gábor neve nem szerepel semmilyen MDF-listán és a 176 egyéni képviselő-jelölt között sem - közölte Makay Zsolt; viszont Retkes Attila SZDSZ-elnök a 7. lehet az MDF-listán.
 
Több MDF-es vezető politikus is azon a véleményen van, hogy Bokros Lajos lenne a legjobb választás a budapesti lista élén, azonban ez a kérdés eddig nem dőlt el. Az SZDSZ tehet javaslatot, a Fórumnak egyetértési joga van. Bokros, az MDF kormányfő-jelöltje a sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/3951


37 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Várom a további törpepártok kihívóit: Kolompár, Torgyán, LMP, Kétfarkú Kutya Párt listavezetője stb. Amúgy, a katyvaszpártnak először talán a kopogtató cédulákat kellene összegyűjteni.

Válaszok:
nesin | 2010. január 31. 21:26

Ha Bokros komoly jelölt, miért nem mesterházit /Bajnai-Gyurcsányt/ hivja ki vitára. Egyébként Bokros örüljön, ha lakossági fórumon- már ha el mer menni- nem verik el a programmjáért, ami nélkülöz minden humánus elemet! A falvakat Ceausescu próbálta igy tönkretenni, bár igaz, ő csak a pontot tenné fel az i betüre, mivel ez- az orvos, a posta, az iskola, a vasut elvesztése után - már a kegyelemdöfés lenne!


Sok esélyt nem adok Orbánnak.

Válaszok:
StavrosMenace | 2010. január 31. 12:28

Ezzel a vitával mindenki csak nyerne.


Lajos leporolta 15 éves tervecskéit és azt hiszi most is egy MSZP méretű párt áll mögötte..


Ugyan már, states. "Nemtényezőkkel", 2-3 százalékos listavezetőkkel vitatkozni? Ahhoz előbb párbajképesnek kéne lenni. Ezt úgy érhetné el Bokros, ha a pártja (?) legalább a kopogtatócédulákat -tisztességes úton!- össze tudná gyűjteni. De addig?


states
Egy senkivel, egy néhány százalékos párt vezetőjével sehol a világon, soha, senki nem szokott vitatkozni. Ilyen egyszerű ez. A kampánybalfaszkodással viszont egyetértek.


A kampányról MINKET kellene megkérdezzenek, nem az elefántcsont torony tetejéről kiabálni a szélbe.
Miért nem csökkentik a gyógyszerek árát pl.
(legalább ígérjék meg) :)
Miért nem szerepelnek gyerekekkel, kutyával a TV-ben ?
Ezek a viták kevés választót szólítanak meg.
Nem tudják ezek, hogyan kell a nyugdíjasokra hatni, csak vagdalkoznak.
Mari nénit meg Pista bácsit ezek a dolgok nem érdeklik.
Sajnos előbb-utóbb ki kell állni vitatkozni, a sült galamb még nem szállt fel...


Nem kell kiallni, ugyan minek kellene egy aligpart aligminiszterelnok-jeloltjevel vitazni? Hiszen ezzel csak novelne a minimalis presztizset Lajosnak Orban. Nem kell.


Én meg Bokrost hívom ki. Remélem, hogy kiáll.

Válaszok:
StavrosMenace | 2010. január 31. 15:31

Engem mikor hív már vitára Lajos?


States! A vitákat Kmpány hajrájában- az utolsó héten- ha két vita van, az utolsó két héten szokták tartani. Addig eldől, kinek lesz országos listája. Akinek ni9ncs minden megyében listája, az nem is jöhet szóba. A vitákra az a jellemző, hogy ott akarnak az egyenlő állásból kitörni, valamilyen előnyt szerezni. Külföldön a vitákat nem az jellemzi, hogy ki tud nagyobbat hazudni /lásd Gyurcsány a vizitdij tagadásával, amit olyan meghatóan adott elő, mintha később nem is ő vezetné be/ hanem a moderátor kérdez/ pl: hogyan próbálják a szlovák-magyar vitákat rendezni, mit tesznek a megszüntetett vasutvonalak pótlására, mit csinálnak a nyugdijakkal, hogyan csökkentik a munkanélküliséget. A félrebeszélést megakadályozzák/ De: hol van egyenlő helyzet? /Az egyenlő helyzet azt jelenti, hogy mindkét fél nyerhet/ Tehát vita nem lesz, mert azon a gyenge csak nyerhet, mert az erőssel fényképezik.


A fidesz március 15-én nyitja a kampányát.

Lehet rajta nyafogni, csak minek. Te tudsz valódi holtbiztos számokat adni, amire lehet bármit is alapozni?

Csak abban lehet biztos az ember, amit már tapasztalt. Én pl azt, hogy ezek nyolc évvel ezelőtt tudtak kormányozni és nem is rosszul. Egyetértettem a céljaikkal miszerint a középosztályt, a gyerekeket nevelő adófizető polgárok táborát kell szélesíteni.

Nem hiszem, hogy báemi változott volna. Mind a gyerekek nevelésére, mind az adófizetőkre ma is nagyszükség van. Az öngondoskodásnak ez az alapja. Amiért annyi ballibet hallottam már sírni.


Bokros túl szerény. Szerintem Obamát akart mondani...


Akár kis párt akár nagy a választóknak joguk van ismerni a pártok valós programját.

http://www.youtube.com/watch?v..
Orbán ma miért fél a vitától?

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2010. január 31. 21:28
nyg | 2010. február 1. 14:26

Ez nem félés kérdése.
Schumacher sem áll ki egy targoncással gyorsulási versenyre.


Figyelemreméltó feltevéssel találkoztam a hírszerzőn a kommentekben. A kommentelő szerint Gyurcsányék már lemondtak az emeszpéről és a szabad demokrata fórumban látják a jövőt.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.m..


Idézek egy másik honlapról, Szarvas kollégától:
"Bokrosnak is valami olyannal kéne próbálkoznia, amire legalább egy kicsi esély van. Hívja ki vitára Mádit. Ő most ráér. Vagy Besenyő Pista bácsit. De Vona és Orbán? Már Vona is nagyon kínos volt, de Vona után kihívni Orbánt, az egyszerűen hülyeség, ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná. Normális? Vona lepattintotta Bokrost, akkor tartaléknak ott van Viktor. Ez kimondottan kínos."


Kedves Silverman! Abban igazad van, hogy várod azokat az érveket /tervek, célok, sulypontmeghatározások, stb/ amelyek segitik a választópolgárokat a tájékozódásban, bár szerintem az emberek a tapasztalataik alapján döntenek és az elmult 8 év sok tapasztalatot adott. Beszélni minden pártvezetőnek kell. Orbán Viktor a szokásos évértékelőjén- e hét végén- nagyközönség előtt egész biztos az elmult évekről és a jövőről fog beszélni. A saját táborát tekintve - meg az érdeklődőket is- sokat fog számitani az a minimum 15-20 naggyülés- amiből lesz monumentális rendezvényis - ahol a célok ismertetésén tul a tábor erősitése is szempont. Véleményem szerint ezek fontosabbak, mint - az akkorra már az MSZP nagyrészével is hadbanálló- Bokrossal való vita. Ha jól figyelem, a mai nap Gyurcsány és Bajnai is tett olyan lépéseket, amit az isten-bizony szoci káder nem nyel le. Az MSZP liberális szárnya két vasat tart a tüzben és ezért nem merném állitani, hogytudnám, melyik lóra tesznek. A FIDESZ járja a saját utját!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó