Bokros vitára hívja Orbánt

2010. január 31. 10:47

Az MDF-SZDSZ megállapodás regionális lesz, mivel a megyék nagy része nem akar együttműködni a szabad demokratákkal. Fodor egyik MDF-listán sem szerepel, Retkes viszont állítólag a 7.

Az MDF országos választmánya elfogadta a párt választási programját és jóváhagyta az SZDSZ-szel való együttműködést is - tájékoztatott Makay Zsolt, az országos választmány elnöke Budapesten. A választmányi tagok 43 igen, 12 nem és 14 tartózkodás mellett hagyták jóvá a budapesti választmány január 20-i döntését, mely szerint az MDF fővárosi választmánya kész együttműködni az SZDSZ fővárosi választmányával.
 
Makay kiemelte: az MDF országos választmánya lehetőséget biztosít a megyékben a hasonló indulásra, a döntés a megyei választmányok kezében van. Az MDF-SZDSZ együttműködés tehát regionális, leginkább fővárosi, a megyék többségében nem lesz ilyen típusú együttműködés - tette hozzá. Fodor Gábor neve nem szerepel semmilyen MDF-listán és a 176 egyéni képviselő-jelölt között sem - közölte Makay Zsolt; viszont Retkes Attila SZDSZ-elnök a 7. lehet az MDF-listán.
 
Több MDF-es vezető politikus is azon a véleményen van, hogy Bokros Lajos lenne a legjobb választás a budapesti lista élén, azonban ez a kérdés eddig nem dőlt el. Az SZDSZ tehet javaslatot, a Fórumnak egyetértési joga van. Bokros, az MDF kormányfő-jelöltje a sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/3951