Kovács Zoltán: Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

2018. december 15. 12:26

Kovács Zoltán a Twitteren reagált az Európai Bizottság elnökének pénteki kijelentésére.

2018. december 15. 12:26

Jean-Claude Juncker minden bizonnyal „isiásza", azaz derék és csípőtáji idegi fájdalma miatt „összekeveri a műfajokat": az álhírt a véleménnyel – így reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitter közösségi oldalon az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

Juncker az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli sajtóértekezletét lezáró pénteki sajtóértekezleten kijelentette: nem kizárólag külső forrásokból, hanem időnként európai uniós vezetőktől is származnak álhírek, például Orbán Viktor magyar kormányfőtől. Juncker hangsúlyozta: a dezinformációk témájának tárgyalásakor világossá tette, hogy az „ott ülők némelyike is felelős bizonyos álhírek terjesztéséért".

„Például álhír, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy én vagyok a felelős a Brexitért. Amikor azt mondja, hogy a migránsok felelősek a Brexitért, az is álhír. Ne hárítsunk minden felelősséget másokra, azt is vizsgáljuk meg, hogy a mi sorainkból kik az álhírek terjesztői" – fogalmazott.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2018. december 16. 10:42
J-C Junker természetesen nehezen viseli a Brexit felelősségét, hiszen nyilvánvalóan Ő csak az egyik oka a Brexit-nek. Talán nem tévedek, ha azt véleményezem, hogy Nyugat-Európa vezető hatalmainak vezetői is legalább annyira felelősek: A. Merkel és E. Macron. Ehhez nem kell nagy fantázia, csak ismerni kell az elmúlt 2-300 év európai történetét, de legalább is a huszadik század ellentmondásait Nagy-Britannia és Farnciaország, Nagy-Britannia és Németország kapcsolataiban... A Benelux államok csak a "kontrát" jelentik...Luxenburg miniszterelnöke úgy beszél, mintha ő lenne Európa "legerősebb" embere... Tessék átolvasni Európa huszadik századi töténetét, bár ebben a folyamatban Anglia felelőssége sem megkerülhető... Orbán Viktor nyilvánvalóan nem teheti, hogy "névsort" olvas ebben az ügyben, mert ez ütközne Magyarország érdekeivel...
amarna
2018. december 16. 07:05
ALKESZKER BEFOGHATNÁ A POFÁJÁT--AMIT CSAK IVÁSRA HASZNÁL---ÉS E HELYETT ELVONÓRA MEHETNE--DE SÜRGŐSEN !!!!!!!!
brekker
2018. december 15. 18:33
Juncker egy olyan mini Merkel, akit Merkel fegyverhordozói visznek felmutatva ide-oda, amikor nem tudja megkülönbözteni a jobb lábát a baltól se. Bonyolultabb fogalmak közti különbségtételt ne várjunk tőle.
Vainamoinen
2018. december 15. 14:00
Mi abban az alhir, hogy Juncker felelos a Brexitert es a migransok miatt volt a Brexit? Reszeg dulongelessel, Theresa May ekezesevel es az angolok pokkhendi lekezelesevel igenis hozzajarult a Brexit szavazas kimenetelehez. A calaisi migranstomeg ugyancsak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik