A társadalom szemében a szexmunkásnak nincsenek jogai

2018. december 14. 13:16

Még a teste sem az övé. Így bármi, amit tesznek vele, az nem erőszak, nem bűncselekmény.

2018. december 14. 13:16
Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

„December 17-e minden évben a szexmunkások ellen elkövetett erőszak visszaszorításának világnapja.

Egyesületünknél ezen a napon az áldozatokra emlékezünk, akiket nem védett sem a hatóság, sem a család, sem a barátok. Emlékezünk Erzsébetre, akinek holtteste napokig az illetékes rendőrkapitányság előtt parkoló autó csomagtartójában pihent. A hírek szerint »azért kellett meghalnia«, mert szexuális aktus közben kliensének – a büntetett előéletű korábbi főkönyvelőnek – fájdalmat okozott. Emlékezünk Nancy-re, akinek halála körül még mindig túl sok a kérdés, vagy a nemrég Olaszországban meggyilkolt szexmunkásra, akit vélhetően játékfüggő kliense ölt meg, majd halálát megpróbálta öngyilkosságnak álcázni.

Mi, itt az egyesületnél emlékezünk mindazokra, akik ma is küzdenek az erőszak ellen, vagy épp elszenvedik azt.

Az anyákra, akik egyedül tartják el gyermekeiket és élettársukat, abban a fenyegetettségben, hogy nem léphetnek le, nem kereshetnek más munkát, különben párjuk megveri őket.

A fiatal lányokra, akiknek határait a vendégek nem tartják tiszteletben, beleegyezés nélkül kényszerítik őket szexuális cselekményekre, leveszik az óvszert engedély nélkül, vagy nem fizetik ki a tiszteletdíjat.

Ezek az embertársaink hiába kérnek segítséget gyámhivataltól, rendőrségtől, hatóságoktól.

A társadalom szemében a szexmunkásnak nincsenek jogai, még a teste sem az övé. Így bármi, amit tesznek vele, az nem erőszak, nem bűncselekmény.

Rajtunk, mindannyiunkon múlik, hogy ez megváltozzon.

Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete”

(MTI-OS)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. december 15. 11:20
A kasszafúróknak nincs szakszervezete?
Akitlosz
2018. december 15. 02:37
Nem a társadalom adja veszi a jogokat, hanem a parlament. A rendőrség meg ha nem nagyon muszáj, vagy nem nagyon egyszerű az ügy, akkor nem dolgozik. Úgyhogy akármi feljelentést a siker reményében csak úgy érdemes tenni, ha viszi az ember a bizonyítékokat is. Mert ismeretlen tettes ellen nem fognak komolyan nyomozni. De ha egyszerűen felgöngyölíthető, akkor megcsinálják, mert kevés munkával javítják a statisztikát. Különben viszont a papírmunkán kívül többet nem igazán fognak csinálni. Szerintem egy szexmunkás meg tudná oldani, hogy legyenek bizonyítékai ilyen esetben és akkor intézkedne a rendőrség. De mondom az, hogy a rendőrség maga nyomozzon ki mindent gyilkosságnál ha előfordul, de még akkor sem biztos. Van, hogy gyilkosságnál sem nyomoznak komolyan. Sz'al tessék vinni bizonyítékokat!
Csomorkany
2018. december 14. 21:24
Trabant megáll az út szélén ácsorgó hölgy mellett: - Mit teszel meg nekem, ha fizetek 4000 Ft-ot? - Annyiért? Bármit! - Szállj be hátra! Megyünk betonozni!
libsimentes_övezet
2018. december 14. 19:37
Munkahelyi kockázatértékelést kell kérni és ha nem megfelelő akkor másik melót keressenek. Ez sima munkaköri kockázat. Ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik