A baloldali utcai erőszakról

2018. december 14. 13:53

Valahol logikus lenne, hogy a baloldali utcai erőszak is megjelenjen Magyarországon.

2018. december 14. 13:53
Kósa András
Facebook

„Annyi okos dolgot olvastam a mostani tüntetésekről, hadd okoskodjak én is egy kicsit, főleg, hogy egy valóban nagyon okos és ezen a téren tapasztalt ember véleményére tudok hagyatkozni.

A rendőrtiszti főiskola egyik tanára mesélte nekem még az őszödi beszédes tüntetések idején, hogy az utcai erőszak is egy tanulási folyamat eredménye összességében. Közvetlenül a rendszerváltás után kint járt Amszterdamban egy delegációval szakmai úton, a holland kollégák megmutatták a rendőröknek a tömegoszlató eszközeiket is, majd a végén odavitték őket egy páncélüveges rendőrségi furgonhoz és adtak nekik egy-két féltéglát, és nevetve biztatták őket, hogy próbálják csak meg betörni a szélvédőt. Ezen elszórakoztak egy pár percig, majd a magyar rendőrök megköszönték a remek tréfát, és azt mondták, nekik ilyenre úgysem nagyon lesz szükségük, mert nálunk nincsenek erőszakos tüntetések. Mire a hollandok csak nevettek, és azt mondták, hogy várjatok csak pár évet, az emberek majd megtanulják, hogy ha utcára lehet menni, akkor balhézni is lehet ott nagy tömegben, nem kell ahhoz fradi-újpest.

Ebben is maradtak, és emberünk 2006-ig nem is nagyon gondolt erre. akkor viszont belátta, hogy igaza volt a hollandoknak: a tévéostrommal egyszerűen »megtanulta« egy viszonylag széles, politikailag aktív réteg (ebben az esetben főleg a széljobb), hogy igen, lehet féltéglát dobni, ablakot betörni, épületbe bemenni, autót felgyújtani, rendőrnek súlyos sérülést okozni. (Az külön történet, hogy a rendőrök hogy kezdték rövid idő alatt egyre profibban kezelni az ilyen helyzeteket.) Most lehet, hogy éppen azt látjuk, hogy a baloldalon is elkezdi egy kellően frusztrált és a kormányt kellően utáló réteg megtanulni, hogy »mi is balhézhatunk«, nincs az kőbe vésve, hogy csak széljobbról lehet rendőrt kővel dobálni, ablakot betörni, autót felgyújtani. Érdekes kérdés, meddig halad most ez a tanulási folyamat és mi lesz az eredménye, de valahol logikus lenne, hogy a baloldali utcai erőszak is megjelenjen Magyarországon – mint ahogy egy sor országban már rég jelen van.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2018. december 15. 11:51
Az árvíz, a járvány, a fegyveres katonai puccs is "egy sor országban jelen van". Szerző hozzászokhat, mi nem. Ennyi.
balbako_
2018. december 15. 08:20
Lusta vagyok visszakeresni, de 2006-ban Kósa elítélte az erőszakot Most megérti és sunyin támogatja) . Ja a fizetésért meg kell dolgozni pláne ha az ember nagyon, de nagyon független.
zakar zoltán béla
2018. december 14. 19:58
My arám csak ennyit suttogott angolul, hogy a viceházmester ne hallja: Mole-cricket! Majd maga után húzott...
Peter8811
2018. december 14. 18:41
Igen a baloldali utcai zavargások teljese természetesek, de a rákövetkező holokausztok meg valamiért teljesen természetellenesek. Hogy miért a faszom se tudja kezit csókolom, mint ahogy az egyszeri rendőr mondta amikor megkérdezték merre van a Münnich Ferenc cuca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik