Jog, düh, kordon

2018. december 14. 13:55

Azok, akik 2006-ban arcukon üdvözült mosollyal bontottak kordont, most fel vannak háborodva.

2018. december 14. 13:55
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Azok, akik 2006-ban arcukon üdvözült mosollyal bontottak kordont, most fel vannak háborodva. Akik akkor utcára vitték híveiket, most azon hisztiznek, hogy róluk skandálnak az »agresszív politikai aktivistáknak« bélyegzett tüntetők. Akik akkor forradalmároknak hívták az autókat felgyújtó, tévéfoglaló futballhuligánokat, most »törvénytelennek« nevezik az egyetemisták vonulását. Aki egykor úgy szervezte a »spontán« erőszakot, hogy magának jó előre gondoskodott a páncélozott autóról, most gonosz szándékot lát a felháborodás mögött. Náluk tényleg a szék határozza meg a tudatot.

A hatalom szempontjából minden szembeszegülés bosszantó, sőt jogtalan, alaptalan és illegitim. Pedig, hogy az általuk egyoldalúan elfogadott alaptörvényt idézzük, »népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi«. Továbbá »a nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja«, azt meg, hogy mi a kivételes helyzet, nyilván a nép hivatott eldönteni. Úgyhogy olvasgassák a saját jogszabályaikat, még azokban is meg fogják találni, miért van joga a parlamenti ellenzéknek az obstrukcióhoz, a népnek pedig dühe nyilvános kifejezéséhez.

Ha nem tetszik, hirdessenek rendkívüli állapotot, és vezessék be a nyílt diktatúrát. Egyszer az életben viselkedjenek tisztességesen, és beszéljenek egyenesen! Már csak azért is, hogy megtapasztalják, milyen jó érzés, még ha amit mondanak, az egyben saját hatalmuk gyors végét jelenti is. Megkönnyebbülnének...”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Shen
2018. december 16. 00:09
Ez inkább egy másik '18-cal lehetne összehasonlítani te seggluk.
Volo
2018. december 15. 11:20
Ez a nagyon hülye! Te nyomoronc, nem kell semmit tenni, de egy napon rátok gyújtjuk a szerkesztőséget, ha ennyire odavagytok az erőszakért!
Valodi
2018. december 14. 22:17
Nem. A tábornok úrnak csak az őrmestere vagyok. Itt a legújabb nemzetmentő próbálkozása: http://kielegyenafold.hu .... és az alapelve: VI. törvény 1945-ből: "A földreform végrehajtása életbevágó nemzeti érdek és gazdasági szükségesség. A nagybirtokrendszer megszüntetése után Magyarország mezőgazdasága erős, egészséges és termelőképes kisbirtokokon (max. 100 hold/57 hektár) fog nyugodni, melyek a birtokosok telekkönyvileg bejegyzett magántulajdonát képezik." Meg akartak szabadulni az ezer éves magyar átok, a nagybirtok örökségétől! Eleink nagyon jól tudták, hogy az élelmiszer elsősorban nem áru, hanem létszükséglet. A valódi falu pedig nem a mai falunak csúfolt lakó-, üdülő- vagy szegény-, sőt nyomortelep, nem is "jogi személy agráripari üzeme", hanem egy emberi közösség és természeti környezetének szerves, önfenntartó egysége. Földet művelni élelmiszertermelés céljából nem “gazdaságosan” és “üzletként” kell, hanem “minden körülmények között”. Vegyszer, műtrágya (azaz kőolaj) és béke híján is – erre pedig csak a tájfajtákat termelő hagyományos parasztcsaládok és –a munkamegosztás miatt a földtől eltávolodott más családok ellátása érdekében - azok szövetkezései képesek. Halálra van ítélve az a falu és rajta keresztül a nemzet, amely határának jövedelme nem marad a helyi parasztcsaládoknál szétterítve, hanem idegenek profitjaként elhagyja a területet! Ennek a megváltoztatását igérte a fidesz, azért szavaztam rájuk négyszer, utoljára 2010-ben.... Hazudtak!
atila68
2018. december 14. 21:56
Érdekes mikre képes az emberi elme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik