Leginkább szégyen

2018. december 14. 13:22

Azok, akik törtek, zúztak, megkísérelték felgyújtani az ország karácsonyfáját, ők mit gondoltak?

2018. december 14. 13:22
Gundel Takács Gábor
Szemlélek blog

„Azt értem, hogy a kormánypártoknak a kétharmados többségük miatt joguk és lehetőségük van törvényeket egyoldalúan megszavazni. Azt is értem, hogy ők úgy gondolják, ez a törvény jó. De azt nem értem, hogy ha azt tapasztalják, ilyen heves ellenállás van egy törvényjavaslat ellen, akkor miért nem folytatnak további konzultációt, miért nem akarják újra meghallgatni az ellenérveket és miért nem akarják másképp megértetni, elfogadtatni a saját érveiket, mielőtt megszavazzák a törvényt... A politika a kompromisszumok művészete, és erre még akkor is törekedni kellene, ha amúgy nincsenek rászorulva, mert nem lehet nem tudomást venni a társadalomról.

Számomra érthetetlen, hogy miért tartják jónak erőből megszavazni ezt a törvényt és miért éri meg még azon az áron is, hogy tüntetések zajlanak.

Az ellenzék obstrukciós akcióba kezdett a szavazás napján, azaz igyekezett fizikailag megakadályozni azt. Sípoltak, doboltak, elállták az utat. Ez maradt nekik, mert a választásokon képtelenek voltak egymással megegyezni, képtelenek voltak összefogni, képtelenek voltak erős politikai üzeneteket küldeni és képtelenek voltak erős parlamenti képviselethez jutni. Vajon a következő választásokon mivel fognak kampányolni? Azzal, hogy szavazz ránk, mert ha majd nem tetszik valami, akkor sípolni és dobolni fogunk a Parlamentben? Ha egy iskolai osztályban alakult volna ki olyan káosz, mint az ország házában, akkor az összes gyerek szüleit behívatták volna, egy igazgatói intő kíséretében.

Vajon szerda este mit gondoltak a gyerekek a képviselő bácsikról és nénikről? Ugye, senki nem válaszolta nekik, hogy a Parlamentben szabad, az iskolában nem?

És a tüntetők? Nyilván a többség szerette volna békésen kifejezni az elégedetlenségét. De azok, akik törtek, zúztak, megkísérelték felgyújtani az ország karácsonyfáját és máglyát raktak az odakészített szánkókból, ők mit gondoltak? És mit gondoltak azok a civilek és rendőrök, akik megsérültek? Azt, hogy megérte?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2018. december 16. 02:09
Targyalni? Ezekkel? Ugyan hogy lehetne ezt az infantilis, felelotlen, hisztizo ellenzekket komolyan venni?
oswott
2018. december 15. 21:11
Igaza van.
noge
2018. december 14. 22:47
Gundel, ez nagyon ócskára sikeredett.
nyugalom
2018. december 14. 22:40
Ekkora tajekozatlansagot - ugy ir a tv-rol, hogy fogalma sincs rola! Jobb lenne, ha nem politizalna! I
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik