Pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket

2018. december 14. 14:49

A rendőrök jogaiért tüntettem.

2018. december 14. 14:49
Donáth Anna
Facebook

„#8óramunka #8óratüntetés #8óraelőállításban #mosmárszabadlábon

Ma este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket, 4 méterre a rendőrsorfaltól, végig háttal állva nekik. Erre válaszként hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek. A gázsprayt leszámítva nem ért fizikai atrocitás, mindazonáltal indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom. Ráadásul hiába mondták a legelejétől, hogy szabálysértési eljárásról van szó, nem hogy bevittek a 10. kerületi rendőrkapitányságra, de az ügyvédemet csak a legvégén engedték hozzám.

A helyzet abszurditását mi sem mutatja jobban, hogy a kapitányságon az ügyemben eljáró rendőrök, épp a túlórájuk túlóráit töltötték. Velem. Mert a jogaikért tüntettem. Pedig már idén 600 óra felett vannak. Havi nettó 140.000-ért.

Ez úton szeretném nagyon megköszönni a sok támogatást és üzenetet! Kiváltképp köszönöm mindazoknak, akik eljöttek a 10. kerületi kapitányság elé, és a cidrivel szembe szállva, órákon át olyan hangosan skandáltak, hogy a fogdán is hallottam. Ilyenkor érzi az ember, hogy a Momentum Mozgalom nem csak egy párt, hanem egy igazi közösség! És szeretném még kiemelni Kunhalmi Ágnest és Szél Bernadettet, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a ma esti kálvária.

Ha az este véget is ért, a küzdelmünk folytatódik. Nem állunk meg, mert nem adjuk a jövőnket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. december 16. 12:08
Pár másodpercig a fejem felett tartottam egy lila füstöt kibocsátó partikelléket" nem kell ide partikellék, a libsifejből magától is árad a lila gőz..
Peter8811
2018. december 16. 08:56
A Mécs gyerekek nem voltak kint? Pedig apjuk hős volt, ő ette meg a Nagy Imre utolsó vacsoráját.
Peter8811
2018. december 16. 08:09
Te még jól jártál a szomszédomat 30.000 forintra büntették, pedig ő nem is a feje fölé tartotta csak a fához és nem is füst jött belőle. csak harmat víz.
Vainamoinen
2018. december 16. 02:13
Bortonben a helyed
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik