MSZP: Mi szerveztük a szerdai parlamenti akciót

2018. december 13. 15:06

Tóth Bertalan MSZP-elnök azt mondta, ő maga kezdeményezte, hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust.

2018. december 13. 15:06

Az MSZP elnöke elismerte, hogy pártja szervezte a szerdai parlamenti akciót.

Tóth Bertalan csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ő maga kezdeményezte mind a saját frakciójában, mind pedig a többi párt felé, hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust. Hozzátette: arra azonban külön kérte, illetve felszólította a képviselőket, hogy ne kövessenek el semmilyen erőszakos cselekményt.    

Közölte, az MSZP elnöksége délelőtti ülésén úgy döntött, kiáll az MSZP képviselőcsoportja és minden egyes képviselője mellett, és szolidaritást vállal velük, bármi is történik az elkövetkező időszakban. Hozzátette: visszautasítják a képviselők megbüntetéséről szóló, Kövér László házelnöktől elhangzó „fenyegetéseket".    

Azt mondta, képviselőik a parlamentben nem alkalmaztak erőszakot. Hozzátette: ez azonban nem jelenti azt, hogy az egypárti fideszes szabályokat minden esetben betartották volna és azt se, hogy be fogják tartani.    

Közölte, a szocialista képviselők vállalják tetteikért a felelősséget, mert jogellenesnek, törvénytelennek tartják azt az eljárást, mellyel átverték a „rabszolgatörvényt" az Országgyűlésen.    

Tóth Bertalan azt mondta, mivel a törvényt közjogilag érvénytelennek tartják, ezért mindent elkövetnek, hogy azt „megsemmisítsék", erre pedig közös ellenzéki fellépést javasolnak. Hozzátette: minden ellenzéki pártot meghívott csütörtökre, hogy egyeztessenek a közös fellépésekről, kezdeményezésekről. Szerinte a Fidesznek azért is fontos a „rabszolgatövény", mert a párt mögötti holdudvar a saját dolgozóiból akar rabszolgát csinálni azokban az ágazatokban, melyekben érdekeltségeik vannak.    

Bejelentette azt is, pártjában döntöttek arról, hogy „munkásparlamentet" szerveznek. Januártól minden megyeszékhelyen találkoznak szakszervezeti vezetőkkel, munkásemberekkel és civil szervezetekkel, majd május 1-jén megtartják a „munkásparlamentet", melyen bemutatják „a munka törvénykönyvét, melyet a munkások keze írt és nem a fideszes oligarcháké".

(MTI, nyitókép: Szél Bernadett Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 369 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2018. december 14. 21:15
"MSZP: Mi szerveztük a szerdai parlamenti akciót" Hát nem is jött be..
vizesnyolcas
2018. december 14. 18:35
Hat cáfolhatatlan érv a női kvóta ellen.
rendszergazda
2018. december 14. 12:46
Gratulálunk nektek judeobolsevista ribancok!
gyaloggos
2018. december 14. 10:46
TŰRHETETLEN, MEGENGEDHETETLEN, ÉS ROPPANT MÓD ELSZOMORÍTÓ, amit ezek tettek! A MAGYAR ORSZÁGBAN, a TÖRVÉNYHOZÁS HÁZÁBAN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik