Rabszolgák, ne rabszolgáljatok! Képviselők, meg ne álljatok!

2018. december 13. 17:45

Soha nem tudhatjuk, hogy a „kompetitív autoriter rendszer” mivel billen ki.

2018. december 13. 17:45
Böcskei Balázs
Azonnali

„Soha nem tudhatjuk, hogy a »kompetitív autoriter rendszer« mivel billen ki, hiszen azok bukására vagy buktatására nincsenek semmiféle általános receptek. Minden parlamenti kijövetel előkészítést kíván.

Ahogyan egy általános sztrájk is, ami lehetne folytatása az eseményeknek, de kissé szkeptikus vagyok ezt illetően. Ünnepi időszakban, pár héttel az ország komplett leállása előtt, ebben a munkakörnyezetben meglehetősen nehézkes kivitelezni azt. Aki csinált már ilyet, az tudja, hogy annak szervezése nem keddről szerdára történik, hanem hónapos munka eredménye. Igazi szervezettséget és munkavállalói bebiztosítottságot követel, lám a félpályás útlezárások sem terjedtek ki az egész országra, messze nem.

Szemléletesen írja Jámbor András, hogy a tömeg különösebb szervezeti mobilizáció nélkül ment ki, és maradt kint tegnap, de a vezető és cél nélküli tömegnél rosszabb nincs – vagy talán csak a facebookos tüntetés-képeslapok (»itt vagyunk, de hol is?« típusú fotók) –, mert az a céltalanság és a kifulladásérzés veszélyét hordozza magában.

Nehéz ugyanakkor megmondani, mi vagy ki irányából indul majd a következő szakasz: aligha az Alkotmánybíróság vagy Áder János felől. Szakszervezetek? Parlamenti pártok? Tömeg? Sehonnan? Nem tudjuk megmondani, hiszen éppen a »kompetítv autoriter rezsimek« sajátossága az, hogy »kimegyünk a térre, de megtartani azt már nem akarjuk« (erről bővebben itt), ahogyan az is, hogy a politikai cselekvés dinamikája ilyen rezsimekben kiszámíthatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2018. december 15. 11:39
Beledöglenek a hatalomvágyba.... Mindegyik.. Ez a majom is ..okoskodik folyamatosan, egyik TV-ből a másikba...az arcára van írva a kimerült idegbaj.. Aludni nem bírnak a hatalomvágy okozta fruszrációtól… Degenerált társaság.. Ha hatalomhoz jutnak, az égvilágon SEMMIT nem tudnak vele kezdeni, egyfolytában a konc elosztásán marakodnak, miközben minden és mindenki tönkremegy körülöttük. És akkor még nem beszéltünk az ideológiai elmebajaikról, lásd gender és társai.. Amit erőltetnek, erőltetnek, bár a kutya se akarja, még a saját szavazóik is undorral fordulnak el az enervált degenerációiktól.. Ha pedig kibillennek a hatalomból, mert az istenadta nép végülis megunja a degerációikat vagy a hatalmi marakodásaikat, akkor beleőrülnek..élni-aludni nem bírnak hatalom nélkül... Normális ember hányingert kap tőlük..
nyugalom
2018. december 14. 13:27
Kibillenteni???? Es aztan? Kikkel, hogyan?? Ez a csurhe ugyanaz, mint a Parlamentben futtyogetok! Alpari, ures feju, tehetsegtelen nepseg! Otlet, javaslat, ja az nincs, de valtsuk le, robbantsu k, akasszunk, lenin-fiuk, lanyok!
kaltran
2018. december 14. 11:58
B.B. - van ebből a monogramból jobb is. Dugulj el, kommunista disznó!
Magnólia
2018. december 14. 11:22
És tessék mondani a szakszervezeteknek akiknek alig pár ezer tagjuk van, összesen nem több mint félmillió, van elég pénzük a tagdíjakból, hogy a sztrájk idejére béreket kifizessék a sztrájkolóknak? Nem tartom valószínűnek, hogy a magánszektor dolgozói, munkásai beleállnak a sztrájkba. Munkaerőhiány van, de annyira nincs, hogy hagyjanak egy jó állást elveszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik