Tordai, a fogalmatlan

2018. december 12. 14:00

A bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet.

2018. december 12. 14:00
Nagy Gábor
888

„Szerdán a bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet. Előbb az Országgyűlés pulpitusait zárták le, hogy az ülést levezető elnök ne tudja elfoglalni a helyét. Később az LMP konfettit szórt az ülésteremben; a gyurcsányisták, a szocialisták pedig síppal, transzparensekkel próbálták »akadályozni« a törvényhozás folyamatát.

És természetesen ott volt Tordai Bence is, aki influenszerkedésével próbálta hatásosabbá tenni az ellenzék performanszát. Természetesen sikertelenül.

Élő Facebook-videójában, miután a törvényhozás elkezdte a törvényjavaslatok elfogadását, azt próbálta bizonygatni, hogy csalással viszi át a parlamenti többség a javaslatokat. A Párbeszéd képviselője a videóban többször »szavazás« helyett »választást« emlegetett, Tordainak pedig a kormánypárti Völner Páléktól kellett megtudnia, hogy mi a különbség a két alkotmányjogi fogalom között.

Tordai később arról is beszélt videójában, hogy a munkatörvénykönyv-módosítás miatt három évvel később kapják meg a túlórapénzeket a munkavállalók. Csakhogy ez nettó hazugság. Az elfogadott törvénymódosításban ez már nem szerepel. A túlórát továbbra is havonta kell kifizetni a munkavállalónak.

Ahogy Tordainak az az állítása sem volt igaz, hogy a túlórával kapcsolatos módosítás kötelező érvényű lenne a munkavállalók számára. A valóság ezzel szemben az, hogy a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához.

Tordai abban is hazudott, hogy az elfogadott törvény-módosítás sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban. Az uniós irányelv ugyanis 416 túlórát enged meg, többet, mint a most elfogadott jogszabály.

Végül: Tordai és az ellenzék abban is hazudott, hogy a szakszervezetek jogai csorbulni fognak. A most elfogadott törvény-módosítás nem csorbítja a szakszervezetek jogait, a munkáltató a szakszervezet nélkül is megegyezhet a munkavállalóval.”

 

Fotó: MTI/Fotóbank 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. december 12. 19:44
Főleg hogy ezen a képen gorillának néz ki, de azokban van egy kis úri tartás, ebben meg csak ilyen elvtársi tartás van.
u.cserkész
2018. december 12. 16:54
"Csakhogy ez nettó hazugság." Mi az, hogy NETTÓ hazugság? Újságíróink (a legfőbb írástudók) folyamatosan BEvállalnak, ALSÓ HANGON is bődületes marhaságokat. Mellesleg az ellenzék handabandázása miatt egy rendes falusi kocsmából kihajítják őket. Jó, tudom, hogy ez a főváros, meg a Parlament, itt nagyobbak a követelmények, meg intelligencsebbek az emberek.:-)
catalina9
2018. december 12. 16:22
Tordai egy tahó...
vendelin
2018. december 12. 14:49
A kormánynak tökéletes ez az ellenzék. Hosszú időre garantálja a Fidesz hatalmon maradását. Ez a Fidesznek nyilván jó. Az ország viszont jobb ellenzéket érdemelne. Bár az tagadhatatlan, hogy a kormány kívánni sem tudna magának jobbat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik