Csend és várakozás – Advent üzenete örök

2018. december 09. 12:51

A sok szép, csillogó fény és az adventi hangulat közepette – úgy, mint ahogyan egész évben a mindennapok során – elcsendesedni az egyik legnehezebb dolog.

2018. december 09. 12:51
Tisóczki Flóra
Pesti Srácok

„A sok szép, csillogó fény és az adventi hangulat közepette – úgy, mint ahogyan egész évben a mindennapok során – elcsendesedni az egyik legnehezebb dolog. Ma már nehéz várni is. Türelmetlen és rohanó a világ. Nehéz egymásra figyelni, nehéz a szeretteinkre és egymásra minőségi időt szánni. Nagy a nyomás és sok az elvárás. Ezeket a mondatokat sokszor halljuk, mégsem értjük meg a valódi üzenetet: egyensúlyt kellene találni.

Bármennyit is beszélünk róla és bármennyire is várjuk, valójában csak a lélekben születhet meg az a csoda, ami a meghitt, szeretetteljes és áldott ünnep ajándéka. Az advent valójában a várakozásról szól és arról, hogy elcsendesedik a világ és elcsendesedik egy picit a lelkünk is. Megállunk egy picit. A számvetésnek, a lelki egyensúly megtalálásának és a belső kérdések valódi megválaszolásának időszaka az advent. Egy kedves barátom azt mondta nekem a napokban, hogy ő nem várja a karácsonyt. Megdöbbenten kérdeztem vissza: de hát miért? A válaszában minden benne volt: mert nem értem, hogy miért nem lehet egész évben szeretni egymást? Miért nem lehet segíteni és odafigyelni egymásra egész évben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. december 10. 20:29
"A sok szép, csillogó fény és az adventi hangulat közepette – úgy, mint ahogyan egész évben a mindennapok során – elcsendesedni az egyik legnehezebb dolog." Így igaz, a szerző az élő bizonyíték erre. Neki nem sikerült elcsendesednie. Nem kicsit hátráltató körülmény a számára, hogy nő létére pesti srác, akit azért fizetnek, hogy ne legyen csendben, hanem állami propagandát szajkózzon.
koronaszepe
2018. december 09. 17:57
Nagyon szép és igaz szavak, kicsit elbizonytalanít, hogy az egyik legnagyobb hazai "féknyúz"-gyár oldalán teszi közzé a kisasszony. Miért nem lehet egész évben szeretni egymást? A kérdés jó, a válasz könnyű; mert ez a fajta politizálás a megosztásra alapoz.
exfahrenheit
2018. december 09. 14:27
"mert nem értem, hogy miért nem lehet egész évben szeretni egymást?" mert egy is több a semminél, ráadásul ez egy keresztény ünnep is, ami a megváltó születéséről szól.
nikonos
2018. december 09. 13:22
A karácsonyban nincs szó a transzgender testtudatos unikornis migránsokról. Nem elég haladár ünnep, kirekeszti a zsidókat, muszlimokat, ateistákat. Ez az elnyomó fehér ciszheterók ünnepe, ezért pusztulnia kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik