Párbeszéd: Az Orbán-kormány nyomorba dönti milliók életét

2018. december 09. 17:07

Tiltakozik a Párbeszéd a kormány szerinte hajléktalanokat sújtó intézkedései ellen. Szabó Tímea úgy látja, hogy az Orbán-kormány nyomorba dönti emberek millióinak életét, és folyamatosan bontja le a jogállamot.

2018. december 09. 17:07

A Párbeszéd továbbra is tiltakozik az Orbán-kormány hajléktalanokat sújtó intézkedése ellen –  mondta a párt társelnöke a Párbeszéd ételosztási akcióját beharangozó vasárnapi sajtótájékoztatón.

Szabó Tímea emlékeztetett arra, hogy hétfőn tartják világszerte az emberi jogok világnapját, szerinte azonban Magyarországon nincs ok az ünneplésre.

Az ellenzéki politikus az elmúlt hetek legelkeserítőbb intézkedésének nevezte a hajléktalanokat sújtó rendeletet. Kijelentette, hogy Párbeszéd már az ötödik éve az állam helyett nyújt segítséget a fedél nélkülieknek. Minden évben az emberi jogok világnapjától kezdve tavaszig hetente egyszer minden hétvégén a párt aktivistái több száz adag meleg ételt osztanak ki a rászorulók között.

Szerinte az Orbán-kormány az elmúlt kilenc évben folyamatosan bontja le a jogállamot és dönti nyomorba a magyar emberek millióinak életét. Úgy látja, hogy egyre nehezebb Magyarországon a megélhetés, a kormány pedig nem segít a lecsúszottakon, inkább olyan jogszabályokat érvényesít, amellyel segítség helyett börtönbe zárják a hajléktalanokat. 

Hangsúlyozta: a kormány az elmúlt években meghozott intézkedéseivel – köztük az egykulcsos adó bevezetésével – a vagyonosokat részesítette előnyben. Kiemelte, hogy a mostani intézkedései során pedig a munkavállalók kerültek sorra. Elvették a cafeteriát, csökkentik az éves szabadság számát, és be akarják vezetni a 400 órás túlóra éves keretet is, amellyel heti plusz egy nap ingyen munkára kényszerítik a magyar munkavállalókat - mondta. 

„A Párbeszéd a legmesszebb menőkig tiltakozik ez ellen a bánásmód ellen, és nem hagyja, hogy egyre többen éljenek szegénységben és olyan kilátástalan helyzetben, amelyben az államra nem számíthatnak” – tette hozzá.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. december 10. 13:36
No, elakadt a tű a lemezen! Lapozzunk!
Tiszafa
2018. december 10. 11:52
"...az Orbán-kormány nyomorba dönti emberek millióinak életét,..." Az enyémet döntögethetné életem végéig; "...és folyamatosan bontja le a jogállamot." A balliberálisok által gondolt jogállamra meg a pofájukra is nagyívben szarok.
áfonya
2018. december 10. 11:42
Magyar nép mindig akkor nyomorgott amikor a kommunisták kormányoztak.
áfonya
2018. december 10. 11:40
Nyomor mindig akkor van amikor az mszmp mszp-szdsz ballibsik kormányoztak , annyiszor fosztották ki a népet országot adósságot felhalmozták idegen csapatokat hívtak az országba idegen érdekeket szolgálnak ki most is a betelepítéssel kapcsolatosan,, sőt anno kegyetlenkedtek ,,néptől elvették az élethez való jogát feltételeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik