Nagyon haragszik Izraelre a Pink Floyd vezére

2018. december 09. 22:50

Még a Pink Floyd-feldolgozászenekart is letiltja Izraelről Roger Waters.

2018. december 09. 22:50

Az Index Stenk blogja beszámol arról: a UK Pink Floyd Experience feldolgozászenekar három koncertet adott volna január elején Izraelben. 

Az eredeti Pink Floyd zenekarvezető basszusgitárosa és ideológusa, az izraeli politikát hosszú ideje bíráló és Izrael-ellenes zenészbojkottot szervező Roger Waters viszont kiakadt a fenti, ártalmatlannak tűnő hírre.

„Szánalmasan rosszindulatú és tiszteletlen lépés lenne Izrael szegregált közönsége előtt énekelni dalaimat és hozzájárulni az ország rasszista és apartheid kormányának kulturális szerecsenmosdatásához. [...] Az emberek, akiket szórakoztatni szándékoznak, megölik szomszédaik gyermekeit, naponta lövik le őket hidegvérrel. Minden emberiesség nevében kérlek benneteket, hogy hallgassátok meg kérésemet, és még ma mondjátok le” – írta Waters Facebook-üzenetében.

A Pink Floyd-feldolgozászenekar vette a parancsot és le is mondta izraeli koncertjeit.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. december 10. 18:54
A Pink Floyd zenekar a Hold sötét oldalán él.
Miklós
2018. december 10. 15:51
Roger Waters a Pink Floyd zenéjének 1/4- volt, a 70-es években a szövegeket azonban főként ő írta, a Dark Side Of The Moon c. anyagtól kezdve pedig a lemezek tartalmi mondanivalóját a szövegeken keresztül szinte kizárólag ő határozta meg (a kvartett feloszlásig, 1983-ig). Tudni kell róla, hogy apja a második világháborúban halt meg, ő lényegében apa nélkül nőtt fel, erősen kommunista ideológiával körbevéve. Az ő antikapitalizmusa, globalizmus ellenessége, egyben a nacionalizmus ellenessége a mai magyar viszonyokon keresztül nem értelmezhető. Saját elveihez és világnézetéhez teljesen hű, s ezen a szűrőn keresztül akarja aktualizálni a 30-40-50 évvel ezelőtt megírt üzeneteit. Foglalkoztatja őt az egész világ összességében, tájékozódik is napjaink eseményeiről, de minden az ő szemszögéből lesz "megrágva", s a mostani üzenetnek szánt showelemek és a hozzájuk tartozó kijelentései csak az ő gondolkodását ismerve fogadhatók be. Nincs ellentmondásban tehát, hogy míg egyik koncértjén Orbán Viktort és a magyar kormányzatot nyilvánítja közellenséggé, a másikon Izrael államot ítéli el egy-egy megnyilvánulásával vagy koncertelemmel. Az, hogy most ő mit akar beleírni aktuálisan az ő vele vagy általa létrehozott művekbe, független attól, hogy a 60-as és70-es években létrehozott Pink Floyd életmű gondolatisága egyetemes és örök érték. Akinek van füle és agya, az felfogja, akinek egyik sincs, annak meg mindegy.
janos88
2018. december 10. 13:46
---Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Skrci.Me/Lanyok
Edvind Johnsson3.0
2018. december 10. 10:21
Ez a fasz már a patást is kóstolgatta. No, ennyire hitelesek ezek a "művészek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik