Deutsch Tamás: Ámokfutásba kezdett az Európai Parlament bevándorláspárti többsége

2018. december 09. 10:26

Ámokfutásba kezdett az Európai Parlament a migránsvízumokkal kapcsolatban, minthogy a saját eljárásrendjét megszegve vissza akarják venni napirendre az erről szóló előterjesztést, amit egyszer már leszavaztak – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő vasárnap reggel a rádióban.

2018. december 09. 10:26

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint a migránsvízumokkal kapcsolatban ámokfutásba kezdett az Európai Parlament bevándorláspárti többsége.

A politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában emlékeztetett, hogy az EP tárgyalt a migránsvízum bevezetéséről szóló előterjesztésről, ami a végszavazásnál nem kapta meg a szükséges többséget. Az ügynek le kellett volna kerülnie napirendről, de a „demokrácia legalapvetőbb szabályait megerőszakolva” a szocialista, kommunista, zöld és liberális képviselők nyomására a már leszavazott előterjesztés visszakerült az EP illetékes bizottsága elé. A testület többsége az előterjesztést elfogadta, így az indítvány újra vissza fog kerülni az EP decemberi plenáris ülésére.

Több mint visszatetsző az a képmutatás, ahogy a demokrácia szabályaihoz az európai balliberális képviselők viszonyulnak –  jelentette ki Deutsch Tamás.

A politikus kifejtette: a migránsvízum bevezetése azt jelentené, hogy azok, akik az Európai Unióba szeretnének jönni, hazájuk európai uniós képviseletén, illetve bármelyik európai uniós ország képviseletén kaphatnának egyszeri beutazásra jogosító vízumot anélkül, hogy a menedékkérelmi igény megalapozottságát vizsgálnák vagy bármilyen biztonsági ellenőrzésen átmennének. Így érkeznének az Európai Unió területére és itt indulna el a menedékkérelem elbírálása.

Ez azt jelenti, hogy milliós-tízmilliós nagyságrendben az Európai Unióba beengednék az illegális bevándorlási szándékkal érkezőket, ahelyett, hogy megvédenék az unió külső határait. Ez olyan biztonsági kockázatot jelent több mint 500 millió európai polgár számára, amire nehéz szavakat találni, ezt az „ámokfutásszerű őrületet” akarják az EP bevándorláspárti többségéhez tartozó politikusok, politikai erők áterőltetni – fejtette ki a politikus. 

Deutsch Tamás a műsorban elképesztőnek nevezte, hogy Brüsszel hallgat a migránskártyák ügyében.

A politikus kifejtette: az Európai Bizottság előszeretettel csuklóztatja jogállamisági kérdésekben elsősorban a közép-európai országokat, ugyanakkor a saját működésére vonatkozó egyértelmű szabályokat figyelmen kívül hagyja.

Példaként elmondta: minden európai parlamenti képviselő havonta egyszer nyújthat be sürgősségi írásbeli kérdést, amire három héten belül az Európai Bizottság elnökének vagy tagjainak válaszolniuk kell. Dimitrisz Avramopulosz migrációs kérdésekért felelős uniós biztos „elszabadult hajóágyúszerű” működéséről már több mint három hónappal ezelőtt nyújtott be sürgősséggel írásbeli kérdést, és azóta sem kapott választ az Európai Bizottságtól – fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette: a migránskártyával kapcsolatban öt hete adta be kérdését, de a bizottság hallgat az ügyben.

A politikus hangsúlyozta, az európai polgárokat joggal érdekli, ki döntött arról, hogy az európai adófizetők pénzéből anonim bankkártyákra egyelőre nem tudható mértékű, de millió-tízmillió eurós összegű pénzeket utalnak, amit illegális körülmények között az Európai Unióba érkező migránsok ezrei, tízezrei, százezrei használhatnak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. december 10. 08:13
Ámokfutás? Tamás! Ha már ámokfutást emleget, az a közpénzen folytatott (!), magyarországi (!), (működő szabálybeli-szervezeti infrastruktúra és társadalmi felkészültség hiánya, ill. gazdasági fejletlenség miatt) menekült fenyegetés nélküli (!) következetes és folyamatos állami kampány minek nevezhető!?Különösen annak fényében, hogy a közbeszédet, közgondolkodást a közösséget valójában érintő (szociális, oktatási, kultúrális, gazdasági, közjogi, pénzügyi stb.) kérdések HELYETT, csak bizonyos állampolgárok anyagi jóléte megalapozását (Orbán és klikkje - mint az Önét) szolgálja, ráadásul közben úgy alakítja a "nemzeti identitásunkat" (bémeg), hogy a magyaros vendégszeretet - ami persze csak egy mítosz -, maradéka is csak tűnjön a francba a harci dobok zajában!? Íme egy lista: 2015. január Charli Hebdo temetés. 2015. április 24. Elindul a nemzeti konzultáció. Június Az első plakátkampány („Ha Magyarországra jössz...”). Ez elsősorban a nemzeti konzultációt kívánta támogatni. Június 17. A déli határ lezárásának bejelentése. Július A második plakátkampány. („A magyar reformok működnek! Nem akarunk illegális bevándorlókat!”) Július 17. A déli határzár kiépítésének megkezdése. szeptember 7. Hende Csaba menesztése. szeptember 14. A déli határzár szerb szakaszának befejezése. szeptember 15. A migrációval kapcsolatos jogszabályi szigorítás hatályba lépése. október 15. A déli határzár horvát szakaszának befejezése. 2016. május A harmadik plakátkampány. („Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!”) Ettől kezdve a plakátok a népszavazásra fókuszálnak. június 7. Az Alaptörvény 6. módosítása. július A negyedik plakátkampány. („Tudta-e?”) szeptember Az ötödik plakátkampány. („Ne kockáztassunk!”) október 2. A kvótaellenes népszavazás. október 15. A hatodik plakátkampány. („Megüzentük Brüsszelnek”) november A miniszterelnök által benyújtott kvótákról szóló alkotmánymódosítás nem szerzi meg a szükséges többséget. A felsorolás idáig tart (forrás: Viharban kormányozni Politkai vezetők válsághelyzetekben mtatkpti 2017), de azóta is folyik gőzerővel. Szóval kedves Deutsch úr?
Vadakat terelő juhász
2018. december 09. 19:59
Deutsch Tamás úgy néz ki mint egy migráns, mint aki most érkezett szíriából.
janos88
2018. december 09. 17:20
--_-_-Megtalálja Meztelen Lányok a környéken itt van : Skrci.Me/Lanyok
drkovax
2018. december 09. 16:58
Tamás ! Munka lenne ! Te már kipróbáltad Husákék fogdáját, ideje kipróbálni a belga fogdát is: Vedd át azt a reklám-teherautót és furikázz vele te, személyesen ott az EP körül. EP tagsági igazolvánnyal, imasállal (a kipát nem ajánlom, mert az ott túl veszélyes) ... és állj ellen a jogszerűtlen belga rendőrségi intézkedésnek. Európa méretű botrány lesz belőle, a mai médiában egyébként elérhető negyedórás hírnévnél sokkal hosszabb figyelemmel ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik