Az ellenzék utolsó esélye az önkormányzati választás

2018. december 08. 10:20

Először is, nem kellene bemenni a parlamentbe. Interjú.

2018. december 08. 10:20
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Mérce

„Említette már, hogy az ellenzék nem csinál dolgokat. De mégis mit kellene csinálnia?

Hát, először is, nem kellene bemenni a parlamentbe. Azzal, hogy törvényjavaslatokat nyújtanak be, vitáznak, csak azt a látszatot keltik, mintha ez egy tisztességes helyzet lenne, ahol tisztességesen lehet dolgozni. Ehelyett nyomásgyakorlás kell, mint például az aláírásgyűjtés. Dolgozni kell, és így lehet eredményt elérni. Eddig is voltak ilyen kezdeményezések, de senki nem vitte végig őket, bejelentett egy aláírásgyűjtést, csinált egy sajtótájékoztatót, örült, hogy sok híradóban bent volt, elért egy csomó embert, de az ügyet aztán nem vitte végig. Szerintem az LMP-ben az egyik legnagyobb hibánk az Paks2 volt, ott bejelentettünk egy aláírásgyűjtést, de nem csináltuk végig. Nem feltétlenül az én hibám volt, de az LMP társelnöke voltam, szóval nekem is vállalnom kell ezt. Sokkal erősebb pozícióink lennének abban az ügyben most, ha lenne 1 millió aláírásunk! Erre lenne szükség, dolgozni, és dolgoztatni azokat, akik szeretnének, akarnak dolgozni.

Az egy dolog, hogy egy ügy mentén sikerül aktivizálni az állampolgárokat. De meg lehet tartani ezt a lendületet?

Én remélem. Nekem ebben eddig az a pozitív tapasztalat, hogy még mindig vannak emberek, akik hajlandóak cselekedni.

Rendben, de hol, milyen platformon? Márki-Zay Péter pont a minap jelezte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, aminek egyébként Ön az alelnöke, nincs ki mögé beállnia.

A mozgalom azért jó szó, mert mozgást jelent, munkát, amire most szükség van. Az a fontos, hogy fel tudjuk mérni, hogy hányan vannak, akik még tényleg hajlandóak tenni, cselekedni, nem csak susmorogni arról, hogy rossz, ami van. Hányan vannak még, akik felismerik, hogy minden, ami velünk történik, vagy ebben az országban történik, az közös felelősség. A mozgalom rövid távú, nagyon jól körülhatárolható célja az önkormányzati választás megnyerésének elősegítése.

Jelen pillanatban komolyan úgy gondoljuk, hogy nincs új pártra szükség.

Azt viszont szeretnénk, hogy ez a mozgalom biztos pontja legyen azoknak, akik eddig nem foglalkoztak politikával, de akarnak mozogni benne. Frázisnak tűnik, de tényleg komolyan gondoljuk, hogy amiről már sokan beszéltek, de még senki nem csinálta meg, azt megpróbáljuk véghez vinni: változtatni akarunk a politikai kultúrán. Az ellenzékben az együttműködés, a kompromisszum kultúráját ki kell alakítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messzeföld
2018. december 10. 05:17
Hatalmas pofont kaptak a "nyócévért", vagy Fletóért? Mindegy. Nehezen viselik a vereséget, és találnak ki némelyik ekkora baromságot: "nem kéne bemenni a Parlamentbe". Hát persze, megint a nem egyenes úton járni.
antioxi
2018. december 09. 20:48
Segg szájú Szarházy még él?
Móna
2018. december 09. 18:30
“Dolgozni kell, úgy lehet eredményt elérni.” H. reakcióideje kicsit soknak tűnik:)
Vainamoinen
2018. december 09. 11:55
Botranyhos. Ossze tudja valaki szamolni hanyszor rugtak ki, lepleztek le, hany part szekeret tolta es hanyszor szerepelt le kozeleti botranyban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik