Lészen csillagfordulás

2018. december 07. 15:37

Látjuk, a Kun Béla-örökösök nem nyugszanak, igyekeznek lejáratni, kigúnyolni mindent, ami számunkra szent.

2018. december 07. 15:37
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Az sem igaz, hogy az elszakításra ítélt magyarság szótlanul tűrte volna Trianon csapásait. A gyulafehérvári puccsot megelőzendő, egy 1918. november 28-án Marosvásárhelyen összehívott székely nemzetgyűlés hitet tett Magyarország egysége mellett. December 22-én pedig Kolozsvárott több tízezernyi magyar gyűlt össze az ország területi egységének megtartását követelve. Hangjuk azonban nem ért el Budapestig, mert a megrontott főváros népe egy új, véres tragikomédiával múlatta az időt, amit Kun Béla és a Vörös hóhérok együttes adott elő.

Ideje leszámolni az illúziókkal. Nem a nagyhatalmi önkény, nem is az eszelős nagyromán álmok okozták a magyarság vesztét, de még csak nem is az elveszített világháború számunkra hátrányos következményei, hanem a belső meghasonlottság, az a skizofrén állapot, ami lehetetlenné tette, hogy a nemzet helyesen reagáljon az őt érő támadásokra.

Mi ebből a tanulság? Elsősorban az, hogy nekünk magunknak kell magunkat erőssé és egészségessé tenni. Hogy ragaszkodnunk kell a normális létezés jogához. Kicsiben és nagyban egy­aránt. Látjuk, a Kun Béla-örökösök nem nyugszanak, igyekeznek lejáratni, kigúnyolni mindent, ami számunkra szent. Gúnyolódnak azon erőfeszítéseinken, hogy szülessenek gyerekek, megpróbálják botrányba keverni egyik legnagyobb költőnket, Adyt. Látjuk ezeket, de nem törődünk velük, mert meg akarunk gyógyulni. Mert a csillagfordulás idejére erősek és egészségesek akarunk lenni. Ámen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giuliano
2018. december 08. 12:13
Megkereszteletlenül--lehet,persze Istenhez imádkozni,és a végén Áment mondani,de Saul szavai az övéi maradnak,bár áhítva ácsingózik Napkelet felé,az apostolok testülete nem tárja ki kapuit a hirtelen megvilágosodott sötétek előtt,a köpönyeg csapágyazására nem használhatósak az egyszer volt köpetek..."
Természetes Orbánizmus
2018. december 08. 10:58
Reményt adó írás melyet minden magyarnak olvasnia kell mély érzelmektől áthatott!
szkeptikus
2018. december 08. 07:41
"Ideje leszámolni az illúziókkal. Nem a nagyhatalmi önkény, nem is az eszelős nagyromán álmok okozták a magyarság vesztét, de még csak nem is az elveszített világháború számunkra hátrányos következményei, hanem a belső meghasonlottság, az a skizofrén állapot, ami lehetetlenné tette, hogy a nemzet helyesen reagáljon az őt érő támadásokra." Szerintem is '"ideje leszámolni az illúziókkal". Mert az illúzió, hogy annak idején létezett egy "helyes reagálás", amivel elkerülhető lett volna Trianon. Akkor lenne hiteles ez az írás, ha - legalább nagy vonalakban - kifejtette volna, hogy mit kellett volna tenni.
antioxi
2018. december 07. 23:27
Meglehet, hogy Bencsik kommunista volt valaha (nem tudom, de nekem mindegy). De amit itt leírt a '18-'19-es zsidó bolsevikokról, a kunbélákról és az ország tönkretételéről az igaz - Bencsiktől függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik