Netanjahu és a Sorsok Háza

2018. december 06. 20:07

Az izraeli miniszterelnök hajlandó kompromisszumokra a történelmi felelősségüket nem egészen beismerő közép-kelet-európai kormányokkal, akár annak az árán is, hogy a helyi zsidó közösségek felháborodnak.

2018. december 06. 20:07
Szombat-szerkesztőség
Szombat

„Míg a közép-európai zsidók identitása döntően a múlthoz, a meggyilkolt zsidók emlékezetéhez kötődik, az izraeli miniszterelnököt és hatalmi körét nem érdeklik a nüanszok, nem érdekli, hogy a közép-európai kormányok által csupán 50-75%-ban elvállalt felelősség mélyen sérti a lokális zsidó közösségeket. A pragmatikus, jobboldali Netanjahu a jelenért és a jövőért, ma élő zsidókért, szűkebben az izraeliekért visel felelősséget, Izrael Állam biztonságáért és a világ zsidóságának potenciális menedékéért a ma is fenyegető veszélyekkel szemben. (A tisztán emlékezetpolitikai és etikai szempontokkal szembeni »rugalmasság«, a jövő-orientáltság és a magyar kormánnyal hasznot hajtó jó kapcsolat köti össze egyébként a Sorsok Háza új gazdáját, az EMIH-et Netanjahuval.)

Ha Netanjahunak sikerül stabil politikai támogatókat szereznie a közép-európai nacionalista politikusok között, akik Izraelnek diplomáciai segítséget nyújtanak Európában a nyugat-európai baloldali/liberális politikai elittel szemben (akik emberjogi, kisebbségvédő szempontokat kérnek számon Izraelen, és az izraeli jobboldal szerint destabilizálnák az izraeli biztonságpolitikát), az izraeli miniszterelnök hajlandó kompromisszumokra a múltjukkal, történelmi felelősségükkel viaskodó, azt nem egészen beismerő közép-kelet-európai kormányokkal, akár annak az árán is, hogy a helyi zsidó közösségek felháborodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2018. december 10. 09:26
Németország 772 millió eurót fizetett ki (vagy még folyamatosan fizet) kárpótlásként zsidó holocaust túlélőknek. Spiegel Online (2013): http://www.spiegel.de/international/germany/germany-to-pay-772-million-euros-in-reparations-to-holocaust-survivors-a-902528.html Amerika 2018 évi költségvetése 3.1 billió dollár katonai segélyt tartalmazott Izrael számára. Sputnik International (2017): https://sputniknews.com/us/201703161051665060-us-budget-israel/ Mi mást akarnak még, nemzedékekbe nyúló, életfogytiglanig tartó lekötelezettséget az egész világtól?! Több, mint valószinűleg. Habár azt nem hallani például, hogy George H W Bush apját, Prescott Bush-t nagy hangosan/szünet nélkül hibáztatnák, hogy Hitlert finanszírozta. Attack on America (2003): https://www.attackonamerica.net/george-w-bush/bushfamilyfundedhitler/ Youtube videó (2012): https://www.youtube.com/watch?v=TnHnjmCYjy4
syphax
2018. december 09. 13:45
Ha valakinnek általa el nem követett bűnök miatt bűntudatot kellene éreznie és ez a legitimáció rangjára emelkedő szükségszerűséggé vélhatna, AKKOR EZ MAGA LENNE, mert lehetne A TÉBOLY! A társadalmi elfogadottság RANGJÁRA emelt ELMEBAJ--lenne ez. Nem hinném, hogy erre a Világon bárkinek, beleértve a Világ totális ZSIDÓRÉSZÉT IS, szüksége lenne!
kaltran
2018. december 08. 16:38
Lábhoz! Nem ti fújjátok a passzátszelet többé, vegyétek már észre. Úgy látom a zsidóság az nem egy népcsoport többé, nem egy vallás, - hanem foglalkozás. És ha a mártírszerepet sérelem éri, a gyártásvezetés tombol, mert mi lesz holnap a termelésből?) És amit a zsidóipari központi bizottság kimond, az AVH szintű parancs, még Netanjahuért is megy a fekete autó. A 75 %-ban elismert felelősség szerintetek mit közvetít? Azt, hogy az a rohadt maradék 25 % is bűnös, csak mentegeti magát, sötétben bujkáló ellenforradalmár, a kutyáktól, kecskékig és kisedekig, mindenki bűnös aki élt és mozgott? Kéretik kritikátok élét inkább az alábbi baráti konszernek felé fordítani, (BASF, a Bayer, az Agfa, az Opel, az IG Farben, a Siemens, az Allianz, a Telefunken) akik nagy mértékben adták a lovat Hitler alá, nehogy 75 %-ot de egyet se ismernek el közreműködésükből, nélkülük csak egy szobafestő lett volna Adolf. Az sem véletlen, hogy a "szerkesztőség" névtelen védőálcája mögé bújtok, remélem megjelenési lehetőségeteket megköszönitek majd a lapot támogató Miniszterlenökségnek és Nemzeti Kulturális Alapanak. Egyetlen célotok van. Magyarország kínpadra vonása. Nem fog sikerülni.
syphax
2018. december 08. 05:11
Egy ma született magyar--de nemcsak magyar, hanem akármely más ország-béli is-- CSECSEMŐ azt sem tudja MIT JELENT AZ, HIGY ZSIDÓ. Mármint hogy MIT JELENT EZ A SZÓ? Fogalma nincs róla, ezt tudom, mert 2 db olyan unokám is van, akik általános iskola MÁSODIK OSZTÁLYÁBA járnak. Ezekután hogyan és miképpen lehet az Ő NYAKUKBA VARRNI olyan események "bűnét", amit nemhogy ők nem követtek el, de a szüleik, nagyszüleik sem--hiszen én, az egyik nagyszülő 1946-ban születtem, a feleségem 1950-ben--és amiről ők, az unokák azt sem tudják, hogy az MI??? Ezzel a "logikával" AKÁRKIN BÁRMILYEN cselekmény "elkövetését" számon lehetne kérni (BŰN-CSELEKMÉNY-ként!!!)--mondjuk az afrikai HUTUK és TUSZIK egymás elleni véres bűneit, teszem azt--amiről az illető nem is tudja, hogy az micsoda? A nemzetközi zsidóság, de a zsidó állam SEM KÉRHET SZÁMON senki olyanon semmilyen ú.n. felelősséget, amiről az illető azt se tudja, hogy az micsoda! Mert ha megtehetné, akkor ugyanigy a zsidókon is "számon lehetne kérni" mondjuk az alaszkai rozmárok kiirtását--amihez nyilvánvalóan semmi közük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik