Segítségnyújtásra kényszeríti Gyurcsány pártja a kormányt

2018. december 06. 10:20

Segítünk a szakszervezeteknek! – állítja a Demokratikus Koalíció, ami jelenleg „kényszerítik a kormányt, hogy vitassa meg a szakszervezetek észrevételeit”.

2018. december 06. 10:20

A DK benyújtotta a kormánynak a kormány- és állami tisztviselőket sújtó törvényjavaslattal kapcsolatos szakszervezeti észrevételeiket, majd közleménybe adták: ők segítenek a szakszervezeteknek!

„A mostani rendszerben szokásos módon társadalmi érdekegyeztetés és a szakszervezetetekkel való érdemi konzultáció nélkül alkotta meg a Fidesz a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslatát. A szakszervezetek számos javaslatot fogalmaztak meg ezzel kapcsolatosan, amit a kormány nem akart meghallgatni” – írják. Hozzáteszik: benyújtott javaslataik révén „kényszerítik a kormányt”, hogy vitassa meg a szakszervezetek észrevételeit.

„A kormánypárti törvényjavaslat számos ponton hátrányosan érinti a kormánytisztviselőket, jelentősen szűkül az alapszabadság, a tisztviselők lényegében korlátozás nélkül kirúghatóak lesznek, és bérük sem egy kiszámítható bértáblától, hanem a vezető önkénytől függ majd. A betöltetlen álláshelyeket elvonják a szervezetektől, miközben a túlóra kifizetését lehetetlenné teszik. Ez csak néhány példa a kedvezőtlen változásokból, amiket nem fogunk szó nélkül hagyni, ezért nyújtottuk be a szakszervezetek javaslatait” – olvasható a közleményben.

(MTI-OS)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2018. december 06. 19:43
Gyurcsányi Ferenc kiált a szakszervezetek mellett,na,nekem most ment el a kedvem az egésztől.
Baggio10
2018. december 06. 15:36
Azt kérdezitek, teljesen kretén vagyok-e?Mi az hogy!Nagyon is. Jó reggelt! Hazudta Gyurcsány Ferenc.
Peter8811
2018. december 06. 14:00
Feri ismerjük már a ti nagylelkűségeket amíg ti voltatok hatalmon, a nyugdíjasok pontosan 50 százalékkal kaptak több nyugdíjat, mintha nem kaptak volna semmit. :))))))
cutcopy
2018. december 06. 14:00
Az az idióta észrevehetné már, hogy bő tíz éve lejátszott, de valahogy direkt nem akarja ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik