Álmodni sem érdemes a Fidesz országában

2018. december 06. 19:59

ENGEM NEM ÜLDÖZNEK EL.

2018. december 06. 19:59
Lugosi Péter
24.hu

„ENGEM NEM ÜLDÖZNEK EL

Nem leszek egyetemi tanár, vagy legalábbis nem úgy, ahogy szerettem volna. Kimehetnék Ausztriába a CEU után, vagy utazhatnék távolabbi országba is, még jobb egyetemre. De nem fogok külföldre menni.

Nem fogok külföldre menni, mert ha egyszer kimegyek, félek, hogy kint maradok. Nem fogok külföldre menni, mert itt élnek a rokonaim és a barátaim − legalábbis azok, akik még nem költöztek ki. Nem fogok külföldre menni, mert magyarul gondolkozom, mert ha valaha lesznek gyerekeim, szeretném, hogy magyar legyen az anyanyelvük. Nem fogok külföldre menni, mert szeretem ugyan Baudelaire-t, de nekem egyik sora sem olyan értékes, mint az: »Sikolt a zene, tornyosul, omlik«. Nem fogok külföldre menni, mert ha ki szerettem volna költözni, már rég Londonban mosogatnék.

Nem fogok külföldre menni, mert itt akarok lenni, amikor ez a kényelmetlenül hosszúra nyújtott Örkény-novella végre véget ér.

24 éves vagyok, ebben a korban az ember jobb esetben még nem célokról mond le, hanem újabb és újabb terveket sző.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2018. december 09. 11:58
Neked kuss van Teveszar!
yes_we_can
2018. december 09. 03:05
Inkább menj a faszba!
korona
2018. december 08. 22:53
A fiatalember és a sok hozzászóló véleményének alapján azt találtam, hogy mégis csak legjobb középpénzes nyugdíjasnak lenni egészségesen és senkinek nem tartozni semmivel, még ilyen elnyomó rendszerben is. Végül is én bizony nyugodtan alszom és nem is álmodok már álmokat. Az említett fiatalembernek megnyugvást kívánok. Egyszer majd eléri, ha csak nem keveredik értelmetlen helyzetekbe.
istvánkeve
2018. december 08. 13:55
Nincs tanácsom a fiatalember számára. Minden ember alapvetö joga, hogy úgy formálja az életét ahogyan tudja. Az élet a kiválasztás folyamata: megragadjuk azt, ami számunkra adekvátnak tünik, a többi mellett pedig elmegyünk. Sors bona, nil alliud! Panaszkodás a gyerekkor jellemzöje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik