Kóla, csoki, sült csirke: ez lenne a szijjártói sztárallűr?

2018. november 26. 11:01

Egy tízmilliós ország külügyminiszterének natúr szelet puritánságú kéréseibe próbál belekötni az ellenzéki sajtó.

2018. november 26. 11:01
Szilvay Gergely
Mandiner

Rocksztárallűröket vél felfedezni a 444 Szijjártó Péter külügyminiszternél, minthogy a miniszter igényeire vonatkozó protokollszabályzatban fel van tüntetve, hogy „a konvojba kis üveges szénsavas és szénsavmentes vizet kéret, a saját kocsijába pedig egy kis üveg tonikot (lehetőleg Kinley), kólát (lehetőleg Coca-Cola) és kakaós kekszet vagy csokoládét, ha lehet, Ritter egészmogyorós tejcsokoládét.”

Tehát:

szénsavmentes víz, tonik, kóla, kakaós keksz, csoki. Rocksztárallűr.

Plusz: szerepel a szabályzatban, hogy milyen kajákat nem szeret, miket kedvel nagyon, és hogy szeret futni, így kijelölnek számára a szállodái körül kis és nagy futókört. Például: „nem eszik halat és tenger gyümölcseit, nem fogyaszt alkoholt és kávét (helyette gyümölcsteát, zöld teát mézzel), de még olyan ételeket sem, amiknél ezeket felhasználják. Inkább csirkét vagy pulykát eszik, marhahúst pedig teljesen átsütve”.

Nos, lehet, hogy a hétköznapi utazóknak furcsa egy ilyen lista, de egy hivatalos látogatáson egy tízmilliós ország miniszterét nem fogják leengedni egyedül a boltba, ideje sem lesz rá, így előre megrendelik neki. És egy külügyminiszter nem néha, hanem gyakran utazik. Ha szűkös időkeretek és diplomáciai kötöttségek sora szűkíti az ember mozgásterét, akkor nyilván le lehet adni a kérést, hogy mi a kedvenc csokink. 

És hogy tenger gyümölcsei helyett csirkét eszik? A csirkefarhát országában nem inkább a tenger gyümölcsei lenne a sztárallűr? Ha netán – hagyományos kiégett diplomata-politikusok módjára – reggeli konyak, délelőtti whiskey, ebédideji zabálás és más speciális szórakozási igények lennének egy ilyen listán, talán lenne miről beszélni. De milyen kicsinyes dolog már ezen a natúr szelet puritánságú protokollon csámcsogni?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2018. november 27. 15:38
Az ellenzéki propaganda oldalakon olvasgattam a témával kapcsolstos cikkek alatti facebookos hozzászólásolat és olyanok vannak, hogy: Ezek aztán tudnak élni, lopott pénzből, ezért tart itt ez az ország... - először úgy tűnt iróniák, de aztán látom ám, hogy komoly, de mondom biztos nem olvasták el a cikket csak a címeket, hogy pl.: Meglepő dolgokat kér... stb. szóval nagy jóindulattal gondoltam, hogy nem lehetnek ennyire hülyék, de aztán megnéztem a facebook fiókjukat és de-de ezek ennyire hülyék, az idővonalik telis tele mindenféle ellenzéki okádmányokkal, napi szinten egy rakást kitolnak, teljesen eszüket vesztve, mániákus módon...
puszika
2018. november 27. 12:03
Az ELLENZÉKI SAJTÓ? Ma már a bányászbéka segge alatt ég mint a rongy!!
Tatulus
2018. november 26. 23:50
Lehet hibáztam, de nem olvastam, hogy hány lélegeztető gépet lehetne venni Szijjártó kajájából, meg hány éhező gyermek lakhatna jól a kólájával! Libsik rajta! Elemezzetek tovább! A másik meglepi - ezt az idióta "Palika1950"-t még mindig nem x-elte mindenki, na meg a francia mosogató nextlükét se!
kereszteszent
2018. november 26. 23:11
Nem világos, hogy mi a 444-es cikk hangneme... De mindegy is, mert az iróniát jelezni kell, nem mindenki a szerző anyukája meg haverja, hogy tudja, hogy ó, ezt ő ÍGY érti, nem ÚGY.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik