Ki ölte meg Mónit?

2018. november 25. 17:34

2015. január 30-án délután meghalt egy nő.

2018. november 25. 17:34
Dr. Wirth Judit - Hoffmann Kriszta
Mérce

„2015. január 30-án délután meghalt egy nő.

Egy hospice ágyon, végső stádiumú rákban, ami leuralta és tönkretette a testét, és elvette tőle a lehetőséget, hogy olyan életet élhessen, amilyet szeretett és megérdemelt volna. Úgy, ahogy bántalmazó férje is tette vele 21 éven keresztül, minden intézmény tudtával és akadály nélkül.

Móni a NANE Egyesület „Vodafone a nők biztonságáért” programjának ügyfele volt. 2013. július 13-án került be a programba. Másfél év alatt 68 alkalommal beszéltek vele az Egyesület munkatársai – utoljára 2015. január 29-én –, és segítették őt a rendőrségi és egyéb hivatalos ügyeinek intézésében. De még egy hozzáértő civil szervezettel a háta mögött sem sikerült elérni, hogy Móni biztonságba kerüljön, és bántalmazója rácsok mögé.

Amíg a gyerekek kicsik voltak, Móni nem akart kilépni a kapcsolatból: össze akarta tartani a családot, és nem is volt hová mennie a gyerekekkel. A kapcsolatban rendszeres volt a testi erőszak. Móni többször tett feljelentést, de általában azt mondták neki a rendőrök, hogy „nem biztos, hogy lesz belőle ügy”. Általában nem lett. Amikor a lányok kamaszok lettek, Móni elhatározta: ki akar szállni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2018. december 05. 12:17
Az tényleg gond, hogy ezek a genderpicsák teszik hiteletelenné a családon belüli erőszak elleni küzdelmet. Az tény, hogy az Isztambuli Egyezmény nem a nővédelemről, hanem a női aggresszió és bosszú lehetőségéről szól. Az is tény, hogy családon belüli erőszak esetén nagyon nem tesz senki semmit az áldozatért. Tudom, milyen pusztító az erőszak, a nem fizikai erőszak is.
matykox
2018. december 05. 10:32
Sztem 2 nő ölte meg ezt a szegény moneyt. Valami dr wirthsch és hoffmannnevűket rebesgetnek .... :-)
cutcopy
2018. december 02. 20:57
"2015. január 30-án délután meghalt egy nő." Se előtte se utána, egész jó arány.. Nyugodjék békében..!
Csigorin
2018. december 01. 21:34
Ennyire hozzaertok a civil szervezetek. Kb annyira hozzaerto mint amennyire civil...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik