Harc a Csarna-völgyi reakció ellen

2018. november 24. 19:25

Ligetvédőket a Börzsönybe! Már úton vannak Boko Haram aktivistái, akik a favágók elhurcolásával elévülhetetlen, nemzetközi érdemeket szereztek a természetvédelemért vívott harcban.

2018. november 24. 19:25
Slíz György
Facebook

„»Gondolkodjon csak, Pelikán! Nem talál ebben a kisvasútban semmi gyanúsat?«

Történt pedig a Tízmillió Liberális Országában, a felvilágosult 21. század hajnalán, hogy a Börzsöny orbánista törzsek lakta északi lankái között, a mély Csarna-völgyben, ahová az Index sugarai csak alig-alig hatolnak be, felütötte a fejét a reakció. (Nemhiába a »csarna« szó jelentése sötét, fekete...) 

A csodálatos őserdőben, ahol oly végtelen a biodiverzitás, mint a tenger fövenye, egyik nap híre ment, hogy Orbánbasi ide is kisvasutat akar építeni. Sőt, helyi aktivisták Gruevszkit is látni vélték, amint páncélozott luxuskisvonatából szemlélte Semjén hajtóvadászatát és a kíméletlen fakitermelést.

(...)

Ligetvédőket a Börzsönybe! Már úton vannak a Boko Haram aktivistái, akik a favágók elhurcolásával elévülhetetlen, nemzetközi érdemeket szereztek a természetvédelemért vívott harcban. Egy hétvégi szeminárium keretében (melyhez az ELTE BTK biztosít helyszínt) a korábban kevésbé sikeres hazai ligetvédők is elsajátíthatják tőlük a célorientált fellépés titkait. Elsősorban fiatal hölgyek jelentkezését várják. A feladatuk a vasútépítő munkások figyelmének elterelése, az építkezés szabotálása. Természetesen szigorúan jogállami és demokratikus eszközökkel, mint amilyen például a talpfák szivárványszínűre való kifestése.

Közben a reakciós sajtó cselhez folyamodott: elhíresztelték, hogy nem fog megépülni a kisvasút. Ne higgyetek nekik! Ezt csak azért mondják, hogy elaltassák az éberségünket! Hogy aztán egyik hétvégén az éj leple alatt, amíg mi békésen demokratizálódunk a Szabadság-híd aszfaltján, addig a fasiszta hordák suttyomban felépítsék a kisvasutat. Meg kell akadályoznunk!

(...)

Ami pedig a Börzsönyt illeti, Márianosztra és Kóspallag falvak kiürítése és beerdősítése után, amint a turistautakat is sikerült felszámolni, Közép-Európa legnagyobb embermentes övezetét lehetne itt kialakítani, amely kedvező feltételeket biztosítana a klímaváltozás miatt kihalt dinoszauroszok visszatelepülésének. 

Addig is azonban az utóbbi 200 évben kitermelt fának megfelelő mennyiségű biomasszát kell a hegyekbe felhordani, hogy az ökológiai egyensúly helyreálljon (utóbbira természetesen egy KEOP pályázatot tudnék elképzelni, és van is egy ismerősöm, akinek a cége jelentkezne rá)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2018. november 28. 23:50
Mi a fasznak motorizált turistákat bevinni az érintetlen természetbe? Ha valaki turistáskodni akar, akkor vegye már a fáradtságot és tegye meg gyalog azt a 4-5 kilométert, nem kell oda vonat. Mellesleg a lehető legrosszabb irányból vezetne a vasút, ÉNY felől, amihez Budapest felől érkezve meg kell kerülni az egész Börzsönyt, tehát borítékolható hogy a kihasználtsága alacsony lenne.
Thasaidon
2018. november 28. 18:27
Ennek a posztnak semmi értelme azon kívül, hogy lealáz olyan embereket, akik -- teljesen függetlenül attól, hogy igazuk van-e vagy sem -- véleményt nyilvánítanak egy ügyben (nyilván ezért is tetszik a Mandiner közönségének), és ezzel a lealázással igyekszik helyettesíteni az érveket, amelyekből konkrétan egy darab nincs a posztban, de még csak mutatóban sem.
Konrád
2018. november 25. 10:42
Jó lenne az irónia, csak túl van tekerve. A szöveg baja, hogy teljesen szétesik. Írója védje a fákat, ne próbálkozzon írással. Suszter maradjon a kapta-fánál.
Rugo
2018. november 25. 10:22
"Egy hétvégi szeminárium keretében (melyhez az ELTE BTK biztosít helyszínt)" *** Sajnos ide jutottunk, hogy hazánk egyik legjobb egyeteméről a liberális destrukció jut eszünkbe (jogosan).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik