A kérdezés joga

2018. október 18. 07:26

A Fidesz mai fenyegetőzése világos üzenet mindazoknak, akik a NER ellenfelei: ne merj kérdezni se.

2018. október 18. 07:26
Demeter Márta
Facebook

„Tegnap óta hisztérikus rohamokban tör ki a Fidesz három írásbeli kérdésem miatt, melyeket honvédségi szervezeteknél lezajlott törvényes iratbetekintéseken látottak indokolnak. A Fidesz heves reakcióit már megszokhattuk, ez történik, ha számukra újra érzékeny kérdés feltárásába fog az ember. Számtalan kérdést tettem már fel az állítólag »nem kormánygép« Airbusokkal kapcsolatban az elmúlt időszakban, a válaszokkal azonban a kormányzati illetékesek mindig adósok maradtak. A honvédelmi vezetés arra sem hajlandó, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában válaszoljon a képviselők kérdéseire, vagy behozza azokat, a Honvédség jelenét és jövőbeni lehetőségeit érdemben meghatározó elképzeléseket, amelyekről a kormánysajtóban nyilatkozgatnak.

A honvédelmi bizottság legutóbbi ülésén a napi politikai propagandaügyek az asztalra kerültek, de a fideszes többség ekkor sem engedte sem az eddigi beszerzésekkel, sem más honvédelmi témával kapcsolatos kérdéseket napirendre venni. Így csak az a lehetőség marad nekünk, ellenzéki politikusoknak, hogy élve képviselői jogainkkal, iratbetekintéssel és személyes ellenőrzéssel járjunk a dolgok után, amiket megpróbálnak a nyilvánosság elől elrejteni. A konkrét ügyben nem véletlenül kérdést tettem fel, a minisztériumok válaszára várva.

És igen, ahogy eddig is, továbbra is minden esetben, amikor nem hajlandóak válaszolni, ahol zavaros ügy vagy visszaélés gyanúja merül fel, ki fogok állni a nyilvánosság elé és minduntalan kérdéseket fogok feltenni, még ha ez láthatóan kényelmetlen is a kormányzati szereplőknek. A kérdezés jogát eddig még nem vitatták el, de a Fidesz mai fenyegetőzése világos üzenet mindazoknak, akik a NER ellenfelei: ne merj kérdezni se. Nekünk, ellenzéki politikusoknak viszont az a dolgunk, hogy ne rémüljünk meg ezektől a fenyegetésektől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. október 20. 04:56
Demeter félék jönnek a büdös a mély szarból. Miért? Az elbukott MaSZOP-ért. Holnap is hersegve szívnák a vért. De alantról megfagyott nyugdíjas csontos ujja int. Ezek nyugdíjat refor-málnának Bokros Lalyossal, Hogy több legyen ÁVH-s medvének és ÁVH-s málnának megint. De jönni fog, mert jönni kell egy jobb kor, mely után Demeterek nem fognak katonai titkot szivárogtatni ily bután, Mert ez gáz. Kifogynak egyszer majd ők is mint nyugdíjas palackból a propán bután.
Levente
2018. október 20. 04:39
Mártika kis hülyém, senki se bánja ha kérdezel. A probléma azzal van, hogy egy honvéd és családja biztonságát veszélyezteted aljasságoddal. Márpedig az az ember összehasonlíthatatlanul értékesebb mint te!
Héja
2018. október 19. 15:36
Ez a nő egyre mélyebbre merül a hazugság-örvénybe. Ráadásul kirívóan pofátlan. Hálás lehet az mszp, hogy Márta az lmp-be szökött. Maradt még elég hülyéjük - Újhelyi, Szanyi, stb. - de eggyel kevesebb.
mokány
2018. október 19. 13:32
Vicc: _Igazgató úr, kirúg, ha hülyének nevezem? _Igen, kirúgom. _És ha csak gondolom? _Akkor nem. _Akkor, csak gondoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik