Nincs több jelölt, csak Tarlós és én

2018. október 17. 11:33

A szakmai ügyek döntő hányadát nem én vinném, hanem egy alpolgármesterem, aki szakértő.

2018. október 17. 11:33
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
24.hu

„Késett egy kicsit, és amikor felhívtuk, azt mondta: parkolóhelyet keres. Ez hogyan illeszkedik a Sétáló Budapest programjába?

Úgy kéne tekintenem a főpolgármester-jelöltségre, mint egy reality-re, és most a saját életemet is a realityhez kellene igazítanom? Az igazság az, hogy autóval közlekedem. Persze sokat sétálok Budapesten, de jellemzően autóval járok húsz éve. Ez a város autóra van optimalizálva, Budapesten autózni kényelmes és gyors.

Talán nem is politikai, hanem személyes életmódváltási programot hirdetett?

Valójában egy új szemlélet az, ahogy a városra gondolunk. Szeretném újraoptimalizálni és emberközpontúvá tenni Budapestet. Vegyük a rakpartokat: jelenleg patkányok lakják, és autók dübörögnek rajta. Egy kétmilliós metropolisznak lehet, hogy így kell kinéznie, de egy városnak a metropoliszban – ahogy Európa legtöbb metropoliszának közepén van egy emberi léptékű, zöld, sétálható belső városrész – semmiképp. Ezt a referenciát láttam Rómában, Sevillában, Prágában, Krakkóban, és így festene az a Budapest, ahol szívesen élnék. Persze, most úgy kéne viselkednem, mint egy politikusnak, és a politikai érdekeim mentén el kéne játszanom a zöld és alternatív, budapesti Karácsony Gerit, aki biciklire pattan, de én nem egy valóságshow-szereplőt kívánok eljátszani, hanem képviselni akarok egy programot.

És miért nem akar főpolgármester lenni?

Tényleg nem akarok? Lássuk csak, mi a félreértés tárgya: az egész politikai osztályt a hatalom elvtelen óhajtása jellemzi – én ezt valóban nem osztom, én a programomat akarom megvalósítani. Nem a programom szolgálja a főpolgármesteri ambíciómat, hanem a főpolgármesteri ambícióm szolgálja a programomat.

Amihez mégiscsak kell a hatalom.

A program megvalósításához hatalom kell, csakhogy a hatalomhoz meg hazudni kell. Tudjuk. Csakhogy az a tapasztalat, hogy ha a hatalom megszerzéséhez a szent program megvalósításának érdekében hazudok, akkor ha a hatalmat sikerül is megragadni, a programból végül úgysem lesz semmi, mert az is csak egy hazugság volt, ami a csakis a megválasztásomat szolgálta. Minden kampányígéret csak a politikusok hatalomvágyát és a haveri cégek mohóságát szolgálja. Én viszont teljesen új referenciákat akarok hozni a politikába: nincsenek haveri cégeim, nem akarok ebből meggazdagodni, köszönöm, megélek a piacról, és nem áll szándékomban másra berendezkedni akkor sem, ha megválasztanak.

 

Másodállásban lenne főpolgármester?

Nem, de a szakmai ügyek döntő hányadát nem én vinném, hanem egy alpolgármesterem, aki szakértő. Nem szakpolitikus, hanem civil szakértő, akiben bízom, és akire rá merem bízni Budapest ügyeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2018. október 19. 15:23
Demszky Mesterházy Ernőre bízta a főváros vezetését, Puzsér pedig valaki másra, akit még nem ismerünk. Tarlós saját maga vezeti a fővárost. Tessék választani!
szkeptikus
2018. október 19. 09:21
Elolvastam a teljes cikket. " Mit akarnak ezek? Gondolnak valamit? Hisznek bármiben? Nekem az az élményem, hogy nem." Számomra az jött át, hogy Puzsér hisz valamiben, amit szeretne megvalósítani, habár a megvalósításhoz szükséges szakismerete hiányos. Szinte nulla esélyt adok arra, hogy megválasztják. De el tudom képzelni, hogy akár még jó főpolgármester is lehetne belőle.
zsiráf
2018. október 19. 08:12
"A szakmai ügyek döntő hányadát nem én vinném, hanem egy alpolgármesterem" Ki az a tulaj, aki egy hozzá nem értőt nevez ki igazgatónak a cégében? :D
néhai Ch.Pilot
2018. október 18. 23:45
Betegünk, szarér'-hugyér' Puzsér, az értékrendnélküliség érdemes művésze interjúját olvashatták a Kedves Olvasók. Az önkontrollját elveszített ember minden tünetét állatorvosi lóként mutatja be. Amikor nem mond igazat, nem hazudik, mert fogalma sincs arról, mi az igazság és mi a hazugság. Betegsége Gyurcsány Ferencéhez hasonló. Egy elképzelt álomvilágban él, ahol minden őt igazolja, mindennek ő az egyedüli mércéje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik