Advent októberben?!

2018. október 17. 10:45

Biztos, hogy júniusban az iskolakezdéssel kell foglalkozzunk, októberben pedig a karácsonnyal?

2018. október 17. 10:45
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Képmás

„Az ősz beköszöntével egyre látványosabb ez a jelenség, hisz már szeptember végén, október elején megjelenik a boltok polcain a tengernyi szezonális, karácsonyi termék. Ezt az októberi »csendéletet« például tegnap délután lőttem egy váci Kik áruházban, ahol négyéves kislányomnak kerestem átmeneti kabátot. Őszi kabátkát ugyan nem találtam, de a 25 fokos melegben kéretlenül és átmenet nélkül pottyantunk advent kellős közepébe, épp csak a Jingle bells nem szólt.

A kerek szemeket meresztő és a látványtól azonnal izgalomba jövő lánykámat alig tudtam elrángatni a csüggedt rénszarvasok és műanyag hóval festett fenyők elől, és persze egész este hallgathattam, hogy mit hozzon neki »holnap« a Jézuska.

De vajon tényleg birka módjára el kéne viselnünk ezt a ránk oktrojált, ízléstelen és tolakodó gyorsítást, s vele az ünnepeink devalválását? Biztos, hogy júniusban az iskolakezdéssel kell foglalkozzunk, októberben pedig a karácsonnyal?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. október 18. 10:52
Jobb távol tartani a gyereket a bevásárlóközpontoktól. Nem mindig egyszerű.
LillianParker
2018. október 17. 19:38
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, 2 gyerekkel otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta több mint 10ket keres, és meggyőzött, hogy kipróbálom. A potenciál ezzel végtelen. Ezt csináltam........>>>>>> http://www.Money47.Com
atila68
2018. október 17. 16:48
Elkezdhetnéd nevelni a lánykádat.
Nuttika
2018. október 17. 14:22
Már én is ki vagy attól, hogy október van, de már tv-ben, neten mennek a karácsonyi reklámok. Mondom több rokonomnak méh a szülinapja se volt, nemhogy adventi időszak, de már vegyek előre mindent, mert "karácsony". Nem is értem, miért undorodtam meg a látvány "ünnepségektől".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik