A választók felelőssége központi kérdés

2018. október 17. 18:01

Csábító ígéretekkel és szép mesékkel mindig tele volt a padlás.

2018. október 17. 18:01
Kulcsár Anna
Magyar Idők

„Egy év múlva ismét általános választások lesznek Magyarországon. Amíg azonban idén áprilisban az országgyűlési képviselők személyéről döntöttek a honpolgárok, jövő októberben a helyi hatalom szereplőiről voksolhatnak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy hét hónap múlva, május végén az Európai Parlament magyar tagjait is kijelölhetik a szavazók, elmondható, hogy másfél esztendő alatt megtörténik az országban a teljes tisztújítás: közvetve vagy közvetlenül 25-30 ezer közéleti pozíció talál gazdára. Sok jel utal arra, hogy a pártok, a jelöltek már készülődnek.

Példának okáért a budapesti főpolgármesteri tisztségnek több várományosa is van, de más településeken is ki-ki eldöntheti, versenybe száll-e a választók bizalmáért. Polgármesternek, helyi képviselőnek lenni, önkormányzati feladatokat ellátni ma is megtisztelő megbízatás. Vannak, akik máris hozzáláttak a programjuk meghirdetéséhez.

Az bizonyos, hogy a választóknak most kétszer is meg kell majd gondolniuk, melyik pártot támogatják s melyik egyéni jelölt neve mellé rajzolják be az ikszet. A szavazók felkészülését, döntését mindenesetre megkönnyítheti a tapasztalat és a kellő tájékozódás. Bárki tudhatja például, hogy az elmúlt harminc évben csábító ígéretekkel és szép mesékkel mindig tele volt a padlás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuszka
2018. október 18. 20:31
Kivételesen korrekt írás.
Robur
2018. október 17. 22:55
Ez pontosan így van. A felcsúti görény is meghülyítette az agyhalott pronyókat!
LillianParker
2018. október 17. 19:35
Több mint 87 dollárért fizetek óránként otthonról, 2 gyerekkel otthon. Soha nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá, de a legjobb barátom havonta több mint 10ket keres, és meggyőzött, hogy kipróbálom. A potenciál ezzel végtelen. Ezt csináltam........>>>>>> http://www.Money47.Com
3M..
2018. október 17. 18:22
"Elszámomtatás"? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik