Egy szív nélküli kormányzás

2018. október 17. 10:39

Minden felelősséget a politikai döntéshozók és mi viselünk.

2018. október 17. 10:39
Böcskei Balázs
Népszava

„Ha az emberi sorsok, döntések bonyolultságáról és kiszámíthatatlanságáról, esetleg a rendszerváltás következményeiről vagy az újkapitalizmus »társadalmi költségeiről« akarunk valami olyasmit megtudni, amit évtizedeken át el kívánt takarni előlünk a politikai osztály, akkor beszélgessünk egy hajléktalan honfitársunkkal. 

Már amennyiben lesz még benne annyi bizalom, hogy szóba áll velünk, hogy nem azt gondolja a »jól öltözöttről«, hogy az a regulázás szándékával közeledik felé. Ez a privilégium azonban a munkájukat megalázóan kevés bérért végző szociális munkásokon kívül egyre kevesebbeknek jár, és ezért minden felelősséget a politikai döntéshozók és mi viselünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. október 18. 05:44
Egy szív nélküli lap.
Budai Katalin
2018. október 17. 19:52
Azt hinné az ember, hogy egy értelmiségi képes számtalan tényt egyszerre összevetni és megítélni. Úgy látszik, ez nincs így. Hogy lehet valaki ennyire egysíkú, mint ez a Böcskei ? Talán csak nem azért, mert a család a történetük folyamán valószínűleg egyszer csak kihagyta az - l - betűt a vezetéknevükből?
Mr.Falafel
2018. október 17. 17:55
Így van, Böcskey, az alkoholtól elbutult hajléktalan nektek tud okosakat mondani, ehhez kétség nem fér. Talán állítsatok össze belőlük egy kampánystábot. Mit veszíthettek?
áfonya
2018. október 17. 15:33
Az ellenzék azért tüntetett, hogy hajléktalanok fagyhassanak meg az utcákon. Ennél már tényleg nincs lejjebb! A libsik azért sivalkodnak, mert született egy jó kormányzati döntés hajléktalan ügyben. Egy egész főváros várta már a megoldást (kb. 20 éve) a hajléktalan problémára: hajléktalan probléma az, amikor a felújított aluljáróinkat, köztereinket ellepik a koszos, büdös, betegséget terjesztő, vizuális környezetszennyezést és turistákat taszító hajléktalanok tömege. A libsik azért nyivákolnak, sivalkodnak, kiabálnak, ordibálnak, mert a kormány meglépte végre ezt a jó döntést. Ergo nem az utcán fognak megfagyni a hajléktalanok télen, hanem hajléktalan szállásokra kerülnek, ahol van étkezési, fürdési, és netán a társadalomba beilleszkedési lehetőség is. Tehát a libsik azért sivalkodnak, mert nem fognak az utcán megfagyni a hajléktalanok. Ők (a libsik) továbbra is azt szeretnék, ha a hajléktalanok szépen télen megfagynának. És ez gazemberség! Ez aljasság. Tisztelt libsik: SENKI SEM BÜNTETI A HAJLÉKTALANSÁGOT! Éppen ellenkezőleg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik