Szabad Budapestet, most!

2018. október 16. 08:54

A kormánynak is meg kell végre értenie: erős és önálló Budapest nélkül nincs erős és független Magyarország sem.

2018. október 16. 08:54
Horváth Csaba
Népszava

„Meg kell teremtenünk a szabad Budapestet! Ki kell vívnunk Budapest szabadságát és önállóságát, hiszen az itt élőknek kell dönteniük a saját sorsukról. A fővárosiak naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az ország kasszájába, éppen ezért okkal várják el, hogy minden befizetett 10 forintból 1 forintot visszakapjanak. Ez nem sok, de ahhoz éppen elég, hogy Budapest ne csak vegetáljon, hanem megfelelően tudja szolgálni az itt élőket, és folyamatosan fejlődhessen. A kormánynak is meg kell végre értenie: erős és önálló Budapest nélkül nincs erős és független Magyarország sem.

Budapest fejlődésének kulcsa az itt élők életminőségében rejlik. Olyan várost kell építenünk, amely mindenki számára élhető. Ahol a gyermekeink versenyképes, korszerű tudást kapnak, ahol a kultúra független és nyitott, ahol a dolgozó ember munkáját megbecsülik. Ahol mindenki a legjobb ellátást kapja a kórházakban. Ahol senkit sem hagynak magára. Ahol senkinek nem kell félnie.

Budapesten azonban nemcsak élni kell, hanem lakni is. Olyan ellátórendszert kell kialakítanunk, amelyben senki nem kerülhet utcára pénzügyi okokból. Nem hagyhatjuk és nem is hagyjuk, hogy Budapesten a lakhatás bárkinek bármilyen okból megoldhatatlan problémát okozzon.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. október 17. 20:37
Beütöm, hogy IDDQD és nem fog a golyó.
Jason Bourne
2018. október 17. 14:52
Ringbe szállt újra ez az agytröszt is?
Vakfolt
2018. október 17. 09:38
Hocsa értekezik, hogy mit kell a kormánynak végre megérteni.. pöff. Ócska bolsi bullshitpanelpöcögtetés. "Budapest fejlődésének kulcsa .. kell építenünk, .. Ahol .. versenyképes, korszerű .. kultúra független és nyitott .. dolgozó .. munkáját megbecsülik .. senkit sem hagynak magára .. senkinek nem kell félnie. Budapesten .. Olyan ellátórendszert kell kialakítanunk, .. Nem hagyhatjuk és nem is hagyjuk, hogy .. okozzon.”
Messzeföld
2018. október 17. 05:08
MOST kezdem érezni a szabadságot, hogy pld. tisztulnak az aluljárók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik