Abszurd és káros a hajléktalanság büntetése

2018. október 15. 13:54

A Fidesz döntött így, az pedig külön mutatja, mennyire nincs javító szándék a saját döntése mögött.

2018. október 15. 13:54
Pap Szilárd István
Mérce

„Nem Istentől elrendelt, a természet rendjéből következő dolog, hogy a hajléktalanságot kriminalizálni kell, a hajléktalan embereket pedig rendőri erővel vegzálni – ahogy egyébként az sem lenne a legtermészetesebb megoldás, ha az egészségügy problémáira a betegségek törvényi betiltásával válaszolnánk. Létezik millió jó példa arra, hogyan lehet valóban orvosolni a hajléktalanság problémáját, ezt az elmúlt évek során az olyan szervezetek, mint A Város Mindenkié folyamatosan a nyilvánosság és a döntéshozók elé tárták.

A Fidesz döntött úgy, hogy ezt az utat választja, amely nem csökkenti sem a hajléktalanságot, sem a szegénységet, cserébe viszont emberek méltóságába gázol, és nem utolsó sorban újabb terheket ró az amúgy is túlterhelt és alulfinanszírozott ellátórendszerre, az önkormányzatokra, illetve a rendőrségre.

A Fidesz döntött így, az pedig külön mutatja, mennyire nincs javító szándék a saját döntése mögött, hogy még ezen elhatározása zökkenőmentes megvalósításához sem teremtette meg a szükséges feltételeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. október 17. 09:02
Ezért a szarért fizettek neked, doddancs?
atila68
2018. október 16. 08:08
Kedves Szilárd, vagy István! A történet nem a kriminalizálásról szól, hanem arról, hogy csak Budapesten több hely van a szállókon, mint hajléktalan, de nem mennek be, mert ott példának okáért tisztálkodni, viselkedni kell. #legalja #tájékozatlan #csakhőbörög
catalina9
2018. október 16. 07:09
Abszurd és káros a hajléktalanság büntetése" hát igen ez igaz, hiszen nem lesznek hugyos hempergők, akiket a BBC kamerái előtt a látványlibsik pátyolgathatnak...
Megtalálta
2018. október 15. 22:17
Azonnal eltűntek a Deák térről a hajléktalanok: https://index.hu/belfold/2018/10/15/hajlektalanok_deak_ter/ Már megérte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik