A korrupció nem csak a pénzünket, a képzeletünket is fogva tartja

2018. október 15. 11:07

De mégis, miért nem bukott bele ebbe a Fidesz?

2018. október 15. 11:07
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„De mégis, miért nem bukott bele ebbe a Fidesz? Lehet az ellenzék bénaságáról, a magyarok apátiájáról értekezni, de én inkább egy rendszerszintű megoldást vetnék fel erre a problémára. Egyben kicsit utat is mutatnék, mi az, amivel nem lehet változást elérni Magyarországon, és mi az, amivel igen.

A hatalomért minden közösségben küzdelem zajlik, a nagypolitikában is. Azért, hogy ki birtokolja a közösség vezetése által rá ruházott erőforrásokat, és azokat mire használja fel. A modern demokrácia arról szól, hogy egy állam közössége képviselőket választ magának, akik a közösséget vezetik. Ezért cserébe ezek a képviselők döntéseket hoznak a beszedett adóról, az állami szolgáltatásokról, és arról, milyen törvények mentén zajlik az élet az adott országban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. október 17. 08:33
Mandiner, én egy kommentemben használtam a holokauszt szót, és most nem találom, csak nem Zuckerberg elvtárs lépett közbe, vagy csak az elemi gyávaság működik?
Pietrosz2.0
2018. október 16. 12:02
Vettem a fáradságot és elolvastam az egész förmedvényt. Egy dolog hogy hazudik.A lényeg azonban az,hogy halvány fogalma sincs arról,mit kéne másképp,jobban csinálniuk ahhoz,hogy a választókat meggyőzzék.Ordító ,semmitmondó általánosságokat ír csak. Maradt neki Budai Géza bácsi a nyugdíjas partizánotthonból.
Volo
2018. október 16. 08:09
Bizony Jámbor, a képzelet, az nagy úr! De a valóság, az még nagyobb!
Akitlosz
2018. október 16. 03:10
"A korrupció nem csak a pénzünket, a képzeletünket is fogva tartja De mégis, miért nem bukott bele ebbe a Fidesz? " Azért, mert ha belebukna, akkor attól a helyzet nem javulna, hanem még rosszabbá válna. Amennyire az ellenzék ki van már éhezve a hatalomra és azzal megszerezhető közpénzekre abból csak rosszabb sülne ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik