Gyilkost állít példaképnek a kormánylap

2018. október 15. 18:18

Egyre magasabb az ingerküszöb, polgárt pukkasztani meg eleve nem lehet, lévén nincs polgár.

2018. október 15. 18:18
Farkas Attila Márton
24.hu

„A Héjjasról írt könyv nyilván a kultúrharc része.

Gondolom, ha már nincsenek a részeges szabadkőműves Adyval és a Nyugattal, ezzel a kis példányszámú zsidó lapocskával – ahogy egy lovagkereszttel kitüntetett nersevik kultúrharcos fogalmazott – szembeállítható alternatívák, hát jöjjenek a tettek emberei.

Héjjas Iván kétségtelenül izgalmas és korszerű figura. A Horthy-korban agyontámogatott, Tormai Cécile szerkesztette Napkelet nem ütött meg olyan hangot, mint a mai nersevik kultúrharcosok. Ha valaki belelapoz ebbe a mai jobberek által vélhetőleg nem olvasott kulturális folyóiratba, meglepődve tapasztalja, hogy egyrészt formátumában a Nyugatot utánozza, másrészt pedig kritika alatt nem azt érti, amit Tormay Cécile mai dicsőítői. Nem a másik oldallal való leszámolást, hanem valamiféle alternatíva felmutatását. Aki lapozgatja a Napkeletet, azt látja, hogy rendszeresek az Ady, Babits és egyéb kritikák, ill. reflexiók, méghozzá nem a kultúrkampf lihegő fröcsögésének a stíljében, hanem ahogy az egy konzervatív értelmiségihez illik.

A Napkelettel legalább annyira nem lehet libsit pukkasztani vagy posztmodern jobber hagyományt teremteni, mint az uncsi Herczeg Ferenccel vagy Rákosi Jenővel. A Horthy-rendszert görénykurzusnak nevező Szabó Dezső meg már rég nem komilfó, a kurzus feletti, a szélsőjobbot és általában a nacionalizmust megvető Hamvas Béla meg pláne nem.

Hát marad Héjjas Iván, aki nem pennával és fekete téntával, hanem az ellenség vérivel írta örök dicsőségét.

De ott van még Kolozsváry Borcsa Mihály és a tehetséges nyilas újságírók, ha már olyan írástudók kellenek, akik talán még leverik a biztosítékot. Bár egyre magasabb az ingerküszöb, polgárt pukkasztani meg eleve nem lehet, lévén nincs polgár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skageröge
2018. október 16. 16:04
Hát persze hogy ilyen az optikád, hisz a neheztelést (mindannyian neheztelünk) te is Prónay-módra műveled. A nacionálkollektivista a népbiztosoknál nem kevésbé érzéketlen az emberiesség, egyben a magyar értékvilág iránt. Aminek a népbiztos a vaskefés elsikálásán fárad, azt a „nemzetbiztos” dicsőítve kiforgatja hullára, zombi-formára igyekszik hozni, úgy akar vele szeretkezni.
Volo
2018. október 16. 11:13
Eltakarodj te bolsi,libsi barom! Nem lesz mindig a ti hazugságotok, a mérvadó!
Héja
2018. október 16. 10:53
A Héjjas-könyv szerzője, Domonkos László immár 15-ik könyvét saját elhatározásából írta, ahhoz egy fillér közpénzt se kapott. A Tormay Cécile-hasonlat nemcsak erőltetett, hazug is. Ugyanígy a Szabó Dezsőre hivatkozás, akinek szobra áll a Gellért hegyen, a róla elnevezett sétányon (a ballibek ugyanilyen vehemensen tiltakoztak ellene). Farkas Attila fröcsögését jóindulatúan a náthájának vagy gyomorrontásának tulajdonítom.
tevevanegypupu
2018. október 16. 09:21
Hát kinek ez, kinek az..van akinek Héjjas van akinek Lukács György meg Heller Ágnes..a Nyugat egyébként tényleg szabadkőművesek által alapított és támogatott lap volt..és nem is nagyon jelenhetett meg benne más, csak aki szintén zenész..Nem baj, ettől függetlenül színvonalas volt..ugyan annyira, mint amennyire Farkas Attila Márton nem az..Ami pedig a gyilkosokat illeti...tudja Ady már nem érte meg, mi történt a tanácsköztársaság alatt..szóval rá hivatkozni ugyan olyan felesleges, mint moondjuk zsidógyűlölettel vádolni példul Prohászka Ottokárt..Különben, hogy jót is írjak kedves szerzőről, nagy öröm, hogy jelenlegi cikke érdekében hajlandó elismerni még Tormay Cecilt is..Biztos nagyon megtisztelve érezné magát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik