Kartácstűz és ellenállás

2018. október 14. 13:48

A szélsőséges egyenlőségelvűsdi és az aberrált tolerancia­mánia multikulti bajnokai azért erőltetik a bevándorlást, hogy lebontsák a nemzeti identitást, alkotmányosságot, végső soron az állami szuverenitást.

2018. október 14. 13:48
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Demokrata

„Az Alaptörvény említett módosítása ezt a logikus, a nemzetközi szabályokból és a valódi szolidaritásból táplálkozó elvet helyezte alkotmányos szintre, ennek megfelelően módosult a menekültkérelmek elbírálásánál irányadó elfogadhatatlansági okok katalógusa is, és a fenti elvet kijátszani-megkerülni szándékozó szervezők büntethetősége érdekében került új passzus a Btk.-ba. A törvényi módosítások alkotmányos megalapozottsága mellett természetesen kézenfekvő a felvetés: ha az egyes kritikusok a fentiek szerint valójában nem is az alsóbb szintű szabályokat, hanem magát az Alaptörvényt támadják, mégis milyen alapon jön ahhoz akár a bizottság, akár az uniós bíróság, hogy megbírálja vagy értelmezze a magyar alkotmányos előírásokat?

Ez esetben ugyanis – függetlenül a szóban forgó alkotmánymódosítás nemzetközi jogi megalapozottságától – olyan fokú beavatkozásról beszélünk a szuverenitásba, mely nem egy egyszerű hatáskörvitát nyit meg, hanem lényegében értelmetlenné teszi az EU-s tagállamok szuverenitásáról, nemzeti vagy alkotmányos identitásáról folytatott bárminemű diskurzust: igazából a szuverén hatalmat végül is konstituáló parlamenti választásokat is. Ha ugyanis egy alkotmány a szuverén hatalom legfontosabb »alkotása«, az adott nemzeti jogrend alapja, forrása – és lényegében annak »engedélyén« alapszik az uniós tagság maga is –, de annak adott esetben például a menekültjoggal összefüggő rendelkezését egy önálló, eredeti szuverenitással nem rendelkező entitás, egy uniós szerv letörheti, akkor ebből logikusan fakad, hogy más rendelkezésekkel – államhatalmi szervek struktúrája, alkotmányos elvek és értékek és így tovább – is megteheti ugyanezt. Ma éppen Magyarországgal szemben, holnap egy másik tagállamban. Ezért juthat majd kiemelten fontos szerep az Alkotmánybíróságnak, melynek többek között arra is választ kell adnia a kormány kérésére, hogy uniós szerv jogosult-e értelmezni Magyarország Alaptörvényét?

De mindazonáltal ne higgyünk azon csábító szirénhangoknak, melyek egyféle jogi-jogállamisági vagy emberi jogi kérdésnek állítják be az unió, a nyílt társadalom hívei, valamint Magyarország között az elmúlt időszakban a migráció »apropóján« tetőfokára hágott vitát. A szélsőséges egyenlőségelvűsdi és az aberrált tolerancia­mánia multikulti bajnokai azért erőltetik a bevándorlást, hogy lebontsák a nemzeti identitást, alkotmányosságot, végső soron az állami szuverenitást. Maga a habitus persze nem újdonság – hisz jussanak csak eszünkbe Deák Ferenc jó 150 évvel ezelőtti sorai: »…a beolvasztás elleni határozott ellenszenv csakugyan nemzedékről nemzedékre szállt a magyarnál, s ma épp oly elevenen él, mint száz évvel ezelőtt, és ha a mindenható kegyelme tőlünk el nem fordul, élni fog még századok múlva is.« Ígérjük meg innen is a haza nagyjainak: igen, élni fog!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. október 15. 02:01
Bayer show (2018-10-14) - ECHO TV https://www.youtube.com/watch?v=GNivGn1iVu0&feature=share
áfonya
2018. október 15. 00:12
Ide vezet, ha beengedjük a bevándorlókat! https://www.facebook.com/
áfonya
2018. október 14. 22:56
Ri­a­dót fúj­tak a gö­rö­gök! 500.000 afgán gyűlt össze a ha­tá­ron A görög kor­mány már ér­te­sí­tette róluk az Eu­ró­pai Uniót és Tö­rök­or­szá­got. Hogy ek­kora mennyi­ségű afgán ho­gyan tu­dott Tö­rök­or­szá­gon át­kelni, az ma még nem vi­lá­gos. Brüsszel érdeke afgánok euba érkezzenek , értesítés elhallgatják...Eus vezetők Európa ellensége . https://ripost.hu/cikk-riadot-fujtak-a-gorogok-500-000-afgan-gy-lt-ossze-a-hataron
áfonya
2018. október 14. 22:55
Putyin..... http://hungaryexpres.com/putyin-uzenete-europanak-nem-akarok-egy-hatalmas-kalifatust-oroszorszag-melle-ezert-azonnal-tegyetek-meg-ezt/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik