Mutyivilágból a nagypályás bűnözők országa lettünk

2018. október 14. 10:52

Amit ilyen alaposan semmilyen film, sorozat és egyre kevesebb újságcikk mutat be.

2018. október 14. 10:52
Matalin Dóra
Index

„Mi pedig nemcsak azt látjuk, hogy milyen árat fizetnek Miklósiék a luxuséletért, hanem azt is, hogy mibe kerül ez Szentvázsony lakóinak. Akik látszólag persze nagyon jól járnak, hiszen épül-szépül a város, jönnek az új munkalehetőségek. Csak közben kilopják a szemüket, tönkreteszik a természetet, szétrombolják a közösségüket, egymás ellen uszítják őket. Ami kicsiben történik Szentvázsonyban, az történik nagyban ma Magyarországon.

Mutyivilágból a nagypályás bűnözők országa lettünk, amit ilyen alaposan semmilyen film, sorozat és egyre kevesebb újságcikk mutat be. 

Ez utóbbi, mármint a média helyzete egyébként szintén helyet kapott az Aranyéletben. Az egyik legjobb új szereplő Bakonyi Csilla, a Jászai Mari Színház színésze által játszott újságíró. Eleinte úgy tűnik, hogy ő lehet az, aki képes legalább bosszúságot okozni a politikusoknak és nagyvállalkozóknak, aztán a dolgok fordulatot vesznek. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az elmúlt évek magyar médiaeseményeit figyelve nagyon meglepő fordulatot. Az újságírós szál is felvet egy csomó kérdést, többek között azt, hogy meddig várhatjuk el valakitől, hogy a köz érdekében kockára tegye a saját egzisztenciáját, lelki nyugalmát, biztonságát? Hol végződik a kompromisszum és hol kezdődik a megalkuvás?

A harmadik évad nemcsak új szereplőket hoz, de részletesebben megismerhetünk néhány régebbi karaktert. Gáll Feri jobbkeze, a korábban kissé egydimenziós rendőrnő (Danis Lídia) és Mira pasija, az amúgy családos ügyész (Rajkai Zoltán) is árnyaltabb alakokká válnak, közelebb kerülhetünk az ő igazságukhoz is. De a legjobb, hogy az előző évadban már megismert szélsőjobbos politikus, Boros Zsuzsa sokkal nagyobb teret kap. Fullajtár Andrea borzongató alakításában jobban megismerjük a gyászoló, bosszúra szomjazó anyát, a hidegvérű és cinikus politikust és üzletasszonyt. Nem emlékeztet egyetlen magyar nőre sem a közéletből (nem mintha olyan sokan lennének), mégis nagyon is ismerős alak.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2018. október 15. 08:52
Ne sírj elvtársnő már a sitten van az MSZP-s börtön válogatott, bár hiányos Clinton nyanyának köszönhetően. Annyit még senki sem lopott, mint a vörös náci hordád a tatárjárás egy örömünnep volt hozzátok képest. :D
balsors
2018. október 14. 21:39
Bezzeg Ukrajna, mióta Gyuribá csapata irányít, nem lopják ki a szemüket, -30%-al nőtt az életszínvonal, no meg uszítás sincs.
Akitlosz
2018. október 14. 21:20
"meddig várhatjuk el valakitől, hogy a köz érdekében kockára tegye a saját egzisztenciáját, lelki nyugalmát, biztonságát?" Semeddig. De nem is várjuk el senkitől. Mindenki maga választ szakmát, és a főnöke, a megrendelője várja el, hogy végezze el a munkáját, nem a köz.
Mutimi
2018. október 14. 19:27
"Amit ilyen alaposan semmilyen film, sorozat és egyre kevesebb újságcikk mutat be." Talán azért, mert egy film mint alkotás nyugodtan lehet fiktív. Egy újságcikk ezzel szemben nem rugaszkodhat el teljesen a valóságtól. Szegény Matalinék meg a véleménybuborékukban törölgetik egymás könnyeit, de jó kis filmet láttak. Szánalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik