KMKSZ ISZ és az IKSZ közös közleménye

2018. október 14. 12:18

Elutasítjuk a folyamatos feszültségkeltést és megfélemlítést, amit az utóbbi időszakban tapasztalhattunk a kárpátaljai magyarokkal szemben.

2018. október 14. 12:18
IKSZ

„A KMKSZ Ifjúsági Szervezet és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) vezetőiként és tagjaiként elutasítjuk a folyamatos feszültségkeltést és megfélemlítést, amit az utóbbi időszakban tapasztalhattunk a kárpátaljai magyarokkal szemben.

Ma Nyíregyházán beszéltünk a kialakult ukrajnai helyzetről és arról, hogy az eddigi jogszűkítés és jogsértés folytatásaként most az ukrán parlament honlapján tettek közzé egy petíciót, amely a kárpátaljai magyarok deportálását említi. Felháborítónak tartjuk a kárpátaljai magyar értelmiségiek határon történő vegzálását is. Olyan eszközöket használnak a magyarok ellen, amire mi, fiatalok már nem emlékezhetünk, mert sötét korszakok eszközei voltak, amikbe nekünk, hála az előttünk járóknak már nem kellett élnünk. Felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy lépjen fel a megfélemlítő propaganda és cselekedetek ellen, ítélje el a támadásokat és állítsa vissza a magyar kisebbség jogait!
Bízunk abban, hogy a két ország közötti viszonyt sikerül helyreállítani, hiszen mindannyiunk a békés, baráti viszony kialakításában vagyunk érdekeltek.


Nacsa Lőrinc
országgyűlési képviselő, IKSZ elnök 

Dobsa István 
KMKSZ ISZ elnök”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2019. január 09. 17:10
"Mondottam ember, kuzdj es bizva bizzal!"
fakocka
2019. január 09. 17:10
Kik ezek és honnan jöttek?
Antigoné
2019. január 09. 17:10
De frappáns! Most boldog?
billwilson
2019. január 09. 17:10
KMKSZ ISZ ? ez tök komcsisan hangzik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik