Az elzabrált pártvagyon

2018. szeptember 24. 06:53

Most kezdjük igazán megérteni, milyen pontos leírást adott annak idején Sztálin a kommunistákról.

2018. szeptember 24. 06:53
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Most kezdjük igazán megérteni, milyen pontos leírást adott annak idején Joszif Visszarionovics Sztálin, amikor azt mondta, hogy a kommunisták különleges, nem közönséges anyagból vannak gyúrva. Hiszen mégiscsak különös, nem közönséges dolog, hogy még csak nem is kíván­csiak az utódpárt MSZP-nél arra, hová tűnt el az a sok-sok milliárdos vagyon, amellyel a rendszerváltás idején még rendelkeztek.

Az ok azon a tájékon keresendő, hogy a Hitlerrel 1939-ben paktumot is kötő, tehát első pragmatikus baloldaliként is aposztrofálható generalisszimusz ezáltal az »übermensch« szovjet mozgalmi megfelelőjének a definícióját is körülírta. Az utódok ugyanis magukra nézve más, kivételes szabályokat, morális normákat követelnek meg, mint a nem haladó, vagyis közönséges halandókra – és ez mai ügymenetükben, cselekedeteikben is tetten érhető.

Például abban, hogy még házon belül sem firtatják, mi lett a sorsa a rengeteg pénznek, amit harminc év alatt eltapsoltak. Ennek csak egy magyarázata lehet: ők pontosan tudják, hogy milyen zsebekben landoltak, kiket gazdagítottak a horribilis összegek. Természetesen a saját mindenkori vezetőiket, különböző szintű kádereiket. Ergo: folyamatosan lopták meg a saját pártjukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. szeptember 24. 09:19
Még mindig a magyar dolgozó emberek, akár visszamenőleges konszolidálása a legfontosabb kérdés és nem a pártok zabolátlan finanszírozása. A mocsok egypárt rendszer csak kibővült, ezért élhetőbb magyar megoldás kell az elittől, az írástudókról, nem a pártokkal kell lefedni a demokrácia alulról jövő lihegését.
vendelin
2018. szeptember 24. 08:29
"Szalonképes európait" nem érdekel a múlt ilyetén felhánytorgatása, amin már rég túl kellett volna lépni... Ehelyett az ALDE "szellemes" és "független" animációs filmjét preferálják, amely a "rezsim rendszerszintű korrupciójáról" szól. Amely "korrupció" eredményeként kórházak, uszodák, tornatermek, gyárak és iskolák épülnek, újulnak meg országszerte. Az MSZP "nagyvonalú" vagyonkezelése ugyanakkor csak a bennfenteseknek hozott a konyhára. Nekik viszont nem kicsit... Ahogy az egyik élő klasszikusuk mondta volt.
péterx
2018. szeptember 24. 07:33
Az egyik "méltó" komcsi utód, Fegyenc, aki elprivatizálta magának az elprivatizálhatót, de most szeméremtelenül az "egyszerű" emberek ügyvédjeként akarna fellépni.
hini
2018. szeptember 24. 07:29
game over,vörös bitangok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik