Az Országgyűlés ma fejezi be őszi ülésszakának első ülését

2018. szeptember 24. 07:11

Az előző héten kezdődött ülés zárónapján a kormány tagjainak tehetnek fel azonnali kérdéseket a képviselők.

2018. szeptember 24. 07:11

Az Országgyűlés ma fejezi be őszi ülésszakának első ülését. A képviselők az előző héten kezdődött ülés zárónapján a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket és azonnali kérdéseket.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, azokat kérdések és azonnali kérdések követik egy-egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk szerint a Fidesz padsoraiból Ágh Péter arról kérdezi a belügyminisztert, hogyan alakulna Magyarország jövője önálló határvédelmi rendszerének feladása esetén.

Ellenzéki oldalról ugyancsak többen jelentkeztek Pintér Sándorhoz címzett kérdéssel.

A szocialista Szabó Sándor arra vár választ, hogy a kormány miért nem biztosít elegendő forrást a településeknek önkormányzati kötelező feladatuk ellátására. Varju László, a DK képviselője kérdésének címe, Miért veszik vissza a tűzifa-juttatás felét?, az LMP-s Demeter Márta pedig azt kérdezi, hogy a kabinet megteszi-e a szükséges intézkedéseket a rendőrök tömeges pályaelhagyásának megakadályozására.

A jobbikos Bana Tibor az igazságügyi minisztertől kérdezi, Milyen megszorításokat tervez a kormány, ha a korrupció elképesztő mértéke miatt az EU csökkenti az uniós forrásokat?. A Párbeszéd képviselőcsoportjából Kocsis-Cake Olivio az innovációért és technológiáért felelős minisztertől vár választ a nyári vonatjáratok fejlesztése ügyében.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. szeptember 24. 13:02
[4] A pártlistát állító jelölő szervezetek törvényes képviselői a megüresedett képviselői mandátum betöltésére 2018. május 28-án, a pártlista 99. helyén szereplő Kocsis-Cake Oliviot jelentették be. [5] Mindezek alapján a Nemzeti Választási Bizottság megállapítja, hogy a jelölő szervezeteknek az országgyűlési képviselők 2018. évi választásán állított közös pártlistáján megüresedett mandátum betöltésére vonatkozó bejelentése a Vjt. 20. § (1) bekezdésében és a Ve. 207/A. §-ában foglalt törvényes követelményeknek megfelelt, ezért a megüresedett mandátumot Kocsis-Cake Olivio részére adja ki.
atila68
2018. szeptember 24. 12:59
Párbeszéd képviselőcsoport, Kocsis-Cake Olivio. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy hány szavazatot kapott a fiatalember, hogy bekerült a Parlamentbe?
VakzKommondor
2018. szeptember 24. 12:51
https://444.hu/2018/09/24/a-ner-gyozeteseivel-a-fedelzetukon-gyakran-keresztezi-egymas-utjat-egy-17-milliard-forintos-maganrepulo-es-egy-hetmilliard-forintos-tengeri-jacht
anegy_
2018. szeptember 24. 10:11
Az ellenzéki felszólalások ismeretében észt veszejtő izgalmaknak nézünk elébe. Kiváltképpen a "hamis"Jobbik és Cake képviselő témakörében. De a többi se kutya! Feltöltöm a kávégépet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik