Weber: Új fejezetet kell nyitni Európában

2018. szeptember 23. 16:11

Trump és Putyin is gyengítené az EU-t, míg belülről a szélsőségesség és populizmus fenyegeti azt Manfred Weber szerint. A politikus interjújában azt is elmondta, Orbán semmilyen kompromisszumkészséget nem mutatott a Sargentini-jelentés vitájában.

2018. szeptember 23. 16:11

A magyar kormányfő nem mutatott kompromisszumkészséget a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti vitában – nyilatkozta Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a spanyol ABC című konzervatív napilapban vasárnap megjelent interjúban.

„Orbán Viktor miniszterelnök nem mutatott semmiféle kompromisszumkészséget a vitában, amely Strasbourgban zajlott tíz nappal ezelőtt, és ezért az EPP képviselők többsége ellene szavazott, egy nagyon komoly, a parlamenti frakción belüli vita után” – fogalmazott. A politikus hangsúlyozta: az Európai Néppártban senki sem részesül különleges bánásmódban, ha az alapvető elvekről van szó.

Manfred Weber beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választásokra készülő Európai Unió számára a történelmi pillanat ez a mostani. Szavai szerint kívülről fenyegetést jelent az Európai Unió számára Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is. „Ideológiailag nem egyformák, de mindketten gyengíteni kívánják az EU-t” – mondta, hozzátéve, hogy belülről pedig a szélsőségesség és a populizmus fenyegeti az Uniót.

Az EPP frakcióvezetője, aki eddig az egyetlen néppárti jelölt a Európai Bizottság elnöki posztjára, úgy vélte: új fejezetet kell nyitni Európában. „Az európai választásoknak arra kell szolgálniuk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy miben hiszünk, hogy biztonságot nyújtsunk nekik, és megvédjük azt, amit én úgy hívok, európai életmód” – fogalmazott, kijelentve, hogy szükség van egy demokratikus vitára Európa jövőjéről.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. szeptember 24. 04:56
Migrik romba döntik...... http://hungaryexpres.com/romba-dontik-seehofer-es-merkel-tervet-video/
áfonya
2018. szeptember 24. 01:24
Hogyan vette saját nevére Magyarország vagyonát a nómenklatúra? – Polbeat Dézsyvel és Ambrózyval (videó!) Hogyan vette saját nevére a brancson belül csak modellváltásként emlegetett rendszerváltozás idején Magyarország nemzeti vagyonát a kommunista nómenklatúra? – többek között ez is témája volt a legutóbbi Polbeatnek, ahol Dézsy Zoltán dokumentumfilmest és Ambrózy Áron blogcsászárt Stefka István lapigazgató és Huth Gergely főszerkesztő kérdezte az R56 Sörözőben. Emlékezetes: Dézsy a PestiSrácok.hu-n tálalta ki több éves kutakodásának eredményét, amelyből kiderül: az MSZP 1989-ben jogtalanul, a bűnben fogant, és az a klikk, amely a “modellváltás” éveiben gyakorlatilag a nevére vette a nemzeti vagyont, benne a Gyurcsány-Apró-klánnal, még az MSZMP ingatlanait és vagyonát is lenyúlta. Ambrózy Áron megosztotta tapasztalatait a “hordós” DK-tüntetésről és a beszélgetés résztvevői egészen unikális információkat beszéltek ki a 12 évvel ezelőtti rendőrterrorról, a tévészékház előtti tüntetők provokálásáról és a gyurcsányi titkosszolgálat machinációiról. A beszélgetést azt tette különlegessé, hogy a Francia Televízió stábja a Polbeat elején a PestiSrácok.hu kollégáit kérdezgette arról: mi az oka annak, hogy újságíróként a “sajtószabadságot elnyomó Orbán-rezsimet” támogatják és mi a véleményük a Sargentini-jelentésről? Amikor kiderült, hogy a sajtószabadság terén egy Soros-szervezet sorolta Magyarországot Banglades környékére, a PS munkatársai hangos hahotázásban törtek ki. A műsor elején még ott ül a francia tévé riportele, akivel a beszélgetés egy részét itt is megnézhetik: https://pestisracok.hu/hogyan-vette-sajat-nevere-magyarorszag-vagyonat-a-nomenklatura-polbeat-dezsyvel-es-ambrozyval-video/
Harangláb
2018. szeptember 23. 21:58
A hazugságok ellen milyen kompromisszum létezik?!?...Mint ha az inkvizíció megelégedne azzal, hogy valaki csak kicsit boszorkány szerinte... Manfred te egy ócska f@sz vagy...
illesl
2018. szeptember 23. 20:50
MOSOLYGÓ VEESENMAYER
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik