Hurrá! Már csalnak is!

2018. szeptember 23. 10:44

Szép álom válik a szemünk láttára semmivé napjainkban, amikor a francia elnök szerint nincsenek franciák.

2018. szeptember 23. 10:44
Szerencsés Károly
Magyar Hírlap

„Ami nehezen felfogható, hogy a nemzetek összefogására, együttműködésére létrehozott szervezetek, mint pl. az ENSZ, az Európai Unió és mások mennyire alkalmatlanok ennek a küldetésnek a megvalósítására. Az Amerikai Egyesült Államokat ötven állam és több ezer nép, sok rassz alkotja. De egy – meglehet mesterségesen összetákolt – nemzet. Nyilvánvaló, hogy Európában évezrede létező nemzetekből ilyet létrehozni nem lehet. Lehet viszont ezek értelmes együttműködésével életképes, versenyképes szövetséget (uniót) alkotni. Ez a szép álom válik a szemünk láttára semmivé napjainkban, amikor a francia elnök szerint nincsenek franciák, s egy degenerált »parlamentben« a nagy többségnek nem tetszik, hogy magyarok még vannak. (Magyar törvények, határok, népakarat, kultúra, kormány, nyelv s egyebek.)

Nem ezt mondják, de ezt gondolják. Hurrá! Már csalnak is! – mondhatnánk, gondolva, hogy ez a Magyarország elleni lelepleződött eljárás a gyengeség jele. Nem így van. Európa nemzetei nem a kőkorszakban élnek, ahová Kolumbusz, Cortez, Pizarro, a Mayflower vándorai ágyúikkal és puskáikkal megérkeztek. A mi nyelvünk, kultúránk, nemzetünk mellett az államunk is több mint ezeréves. Megcsonkítva bár, de él, és van perspektívája. Most hazug állításokkal kell szembesülnünk s azok hírvivőivel. Ne becsüljük le ennek hatásait, mert a hazug hír épp oly makacs és buzgó tud lenni, mint az igazság. Megtapasztaltuk már nemegyszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2018. szeptember 24. 09:39
Igaz és szép, mint Szerencsés írásai.
kortárs
2018. szeptember 23. 19:30
Ma a legjobb tárcaíró Szerencsés Károly. Köszönöm minden sorát!
Gonda László
2018. szeptember 23. 18:26
A volt gyarmataikat bekényszerítették egy francia nyelvű (frankofon) országcsoportba, akiktől minden évben ~500 mrd US$-t kényszerítenek befizetni a költségvetésbe. Ha ezt elveszítik, akkor omlik össze Franciaország szociális rendszere, onnantól harangoztak nekik a végső lepusztulás végjátékára. http://24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/ http://www.demokrata.hu/velemeny/farkasokkal-egyutt-kell-uvolteni
Senye Péter
2018. szeptember 23. 14:46
Nagy birodalmakat azonos tudat vagy erős központi hatalom hozhat létre. Az 'Európai Egyesült Államok'-ból mindkettő hiányzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik