Corbyn: A munkáspárt szavaz, szerintük legyen-e új Brexit-népszavazás

2018. szeptember 23. 13:58

Szavazást tart a brit munkáspárt, hogy támogassák-e az esetleges új népszavazást a Brexit ügyében – mondta vasárnap Jeremy Corbyn.

2018. szeptember 23. 13:58

A brit Munkáspárt éves kongresszusán „egyértelmű szavazás” lesz arról, hogy a párt támogasson-e egy esetleges újabb népszavazást a brit EU-tagságról – mondta vasárnap a legnagyobb brit ellenzéki erő vezetője.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt hivatalosan hétfőn kezdődő liverpooli kongresszusának helyszínén, a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: ő inkább az előrehozott parlamenti választásokat pártolná, semmint az újabb EU-népszavazást, de tartja magát a kongresszus bármilyen demokratikus döntéséhez, amely őt is kötelezi.

Corbyn korábbi nyilatkozataiban egyértelműen jelezte, hogy nem híve az újabb népszavazásnak a brit EU-tagságról, és a vasárnapi BBC-interjúban sem tett utalást arra, hogy a liverpooli kongresszuson támogatná-e a második referendum kezdeményezését, ha ezt a küldöttek szavazásra bocsátják.

A The Observer című baloldali vasárnapi brit lap megbízásából készített legfrissebb felmérés szerint ugyanakkor a Munkáspárt tagjainak elsöprő többsége, 86 százaléka új népszavazást szeretne.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2018. szeptember 24. 07:13
Aztán ha a mégiscsak maradással rosszul járni látszanak (pl nem tarthatják meg a fontot), akkor újabb népszavazás lesz,hogy inkább mégis kilépnének?
Világpanoráma
2018. szeptember 23. 21:33
Az olasz kormány kérésére Panama visszavonja az Aquarius mentőhajó működési engedélyét: https://vilagpanorama.hu/2018/09/23/az-olasz-kormany-keresere-panama-visszavonja-az-aquarius-mentohajo-mukodesi-engedelyet/
brabant89
2018. szeptember 23. 20:24
Mára körvonalazódnak a brexit következményei. Amennyiben a (megbízható) közvéleménykutatási adatok azt mutatják, hogy a britek nagy része most már nem akar kilépni, akkor én jogosnak látnék egy újabb népszavazást.
még fokozza
2018. szeptember 23. 18:24
Angol hülyék. https://www.youtube.com/watch?v=VCozLJbAPMQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik