Rendhagyó magyarórát mindenkinek!

2018. szeptember 22. 09:45

Útjaink során végignéztünk mari állatáldozatot, halásztunk a hantikkal, sütöttünk rénhúst nyílt tűzön, vezettünk műsort az udmurt tévében. Sok mesélnivalónk van, mely során nemcsak a nyelvrokon népek életébe adunk betekintést, hanem Oroszország kevéssé ismert mindennapjaiba is.

2018. szeptember 22. 09:45
ELTE Finnugor Tanszék

„Kedves Magyartanárok!

Az ELTE Finnugor Tanszékének fiatal oktatói és doktoranduszai szívesen tartanak rendhagyó magyarórát általános- és középiskolákban.

Milyenek a tundrai hétköznapok? Hogyan éljünk túl egy udmurt faluban? Miért kell hűtőmágnes a nyelvészeti terepmunkához?

Gyakran járunk nyelvrokon népek közt Oroszországban, és a Magyarországra érkező nyelvrokonok többsége is megfordul nálunk.
Szívügyünk, hogy a »komi«, »hanti« vagy »udmurt« ne csak egy szó legyen a tankönyvben.

Szívesen osztjuk meg tapasztalatainkat erről a különleges világról.

Útjaink során végignéztünk mari állatáldozatot, halásztunk a hantikkal, sütöttünk rénhúst nyílt tűzön, vezettünk műsort az udmurt tévében.
Sok mesélnivalónk van, mely során nemcsak a nyelvrokon népek életébe adunk betekintést, hanem Oroszország kevéssé ismert mindennapjaiba is.

Természetesen a nyelvrokonság ismertetését is szívesen vállaljuk.

Többször tartottunk előadásokat és interaktív foglalkozásokat az elmúlt években különböző iskolák, civil és egyházi szervezetek meghívására. Ez a lehetőség bárki előtt nyitva áll! Fotókból, történetekből és lelkesedésből nálunk nincs hiány, így a tanév során szívesen ellátogatunk az ország bármely iskolájába.

Ha szeretnék, hogy Önöknél is tartsunk egy rendhagyó magyarórát, írjanak nekünk! További információ a honlapon.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 314 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. szeptember 24. 16:44
Összefoglalva: a finnugristák szerint olyan kultúrától vettük a nyelvünket, akikkel soha a büdös életben nem találkoztunk.
Einar
2018. szeptember 24. 11:52
Figyelem, figyelem! teszt következik! Éljen a magyar kultúra! Aki ezt képes nem kedvelni, az névtélül, sunyi módon már bizonyította is hogy egy alávaló, hazaáruló ocsmány féreg, aki attól boldog, ha a nemzetbe törölheti a büdös lábát és a magyarság ellensége. Az árulás a lelket legjobban megviselő, legfertelmesebb bűnök egyike. Mit is kívánhatnék ezeknek az árulóknak? Pont azt, amit Leonidasz király utolsó szavaival mondott a torzszülött árulónak: Élj sokáig Ephialtész!
Einar
2018. szeptember 24. 02:39
Egy fingár sincs már talpon e-vidéken? Már megint győztek a hungarusok! ;)
Autofocus
2018. szeptember 24. 00:15
Szép dolog a finnekkel egy nyelvcsaládba tartozni, de a történelem a lengyelekkel kovácsolt össze bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik