Vakon, de megszállottan

2018. szeptember 21. 12:12

Tájainkon sincs másképp, például a Sargentini-jelentés Orbánról szól és kész, a magyar kormány értelmezése szerint pedig ők „Sorossal” küzdenek, értelmes párbeszéd a felhozott pontok egyikéről-másikáról viszont véletlenül sincs.

2018. szeptember 21. 12:12
Feledy Botond
Új Szó

„Egyre személyközpontúbb a politika: nem a pártoknak vannak emberei, hanem személyeknek pártja. Eszme, ideológia mellékes. Egyesek már saját magukról nevezik el a pártjukat. A politikai karaktergyilkosság mindennapos a személyeskedés harcmezején. És csak annyi derül ki ezekből a csatákból, hogy ki kinek a szoknyája mögé bújik. Magukról az érdemi politikai döntésekről alig esik szó, a migráción kívül lassan nincs más a politikában, közbeszédben, még felületesen sem. Oktatás, egészségügy? Vállalkozói közeg, adóterhek optimalizálása, önkormányzati hatáskörök?

Nemcsak Magyarországon és Szlovákiában zajlik ez, globális jelenségről van szó. Ha ránézünk a hírekre, személyes viták jönnek szembe. Ott az amerikai főbírójelölt, Brett Kavanaugh, akit először csak konzervatív nézetei miatt támadtak a demokraták – ez mondjuk nem meglepő –, de most már arról szól az ügy, hogy még diákként valóban zaklatott-e egy lányt, aki most előállt megvédeni magát. Ez alapján dől el, mit gondol Kavanaugh alkalmasságáról a szenátus.

Tájainkon sincs másképp, például a Sargentini-jelentés Orbánról szól és kész, a magyar kormány értelmezése szerint pedig ők »Sorossal« küzdenek, értelmes párbeszéd a felhozott pontok egyikéről-másikáról viszont véletlenül sincs. Ahogy Szlovákiában Kaliňák személyéről beszélünk, de arról nem, hogy mekkora lehet az alvilág és a politikai elit átfedése, hogyan lehet Putyin motoros bandájától a vietnámi férfi kormánygépen való elrablásán át az olasz maffiával való közös uniós lopásig egy rendszert kiépíteni és fenntartani.

Ha nem jut idő, hely, figyelem a valódi problémáinkra, akkor azok egyszerűen nem lesznek megoldva. A klímaváltozás, az alvilági befolyásolás, a rendszerszintű korrupció, a külföldről jövő befolyásolási kísérletek és propaganda pedig már egyenesen egzisztenciális kihívások”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2018. szeptember 22. 10:41
Azért ez elég érdekes demokráciafelfogás, hogy a nagytöbbséggel megválasztott demokratikus kormányt, ami pontosan azt képviseli, amiért nagytöbbséggel megválasztották, az ország vezetésére és képviseletére, leválasztjátok magáról az országról, és mint valami külön elszabadult izét kezelitek, az országgal szemben. Arról nem is beszélve, hogy az eljárás konkrétan az ország ellen irányul, és az országnak kell a következményeit viselni. Az ország szavazati jogát akarják felfüggeszteni. Az Orbán az ország szavazati jogát érvényesíti a miniszterelnökök tanácsában, amit el akarnak venni, nem a saját véleményét.
Óbor Dezső
2018. szeptember 21. 21:54
Hülyén, de megszállottan. ....igy beszélsz te szerencsétlen.....liberális kommunista.....fax...
catalina9
2018. szeptember 21. 18:49
Ez a Feledy olyan, mint Stumpf....hígított víz.
NemSzűrt
2018. szeptember 21. 16:48
„ Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium rektora (2012-2017), jelenleg a jezsuita kötődésű Társadalmi Reflexió Intézet vezetője.” Ezekkel a Jezsuitákkal csak a gond van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik