Mi a baj a genderrel?

2018. augusztus 16. 15:53

Nem a társadalom hozza létre a nőt és a férfit, hanem nő és férfi építik fel a társadalmat.

2018. augusztus 16. 15:53
Tutiblog
Pesti Srácok

„De térjünk vissza az alapvetésre! Ne essünk bele a gender-lobbi által állított csapdába: szögezzük le, hogy olyan, hogy »társadalmi nem« nem létezik. Velünk született nemünkből fakadó társadalmi szerep, munkamegosztás és viselkedéskultúra van, de ez nem összekeverendő a nemiség fogalmával. A magyar »nem« szó is a nemzéssel való összefüggésre mutat rá, de a sors iróniája, egyben a gender öngólja, hogy maga a »gender« szó is a latin gen (gén), genesis (keletkezés) szóval rokon.

Ugyanis nem a társadalom hozza létre a nőt és a férfit, hanem nő és férfi építik fel a társadalmat.

Mert hát a genderlobbisták által csak nemes egyszerűséggel sztereotipnak nevezett viselkedésminták és a társadalmi munkamegosztás is a velünk született nemi különbségeken alapulnak. A férfiak fizikai erejének, racionális orientációjú gondolkodásának illetve a nők lágyságának, emocionális beállítottságának társadalmi következményei vannak. Ezért látunk ritkán nőket falat rakni vagy markológépet kezelni építkezéseken, és férfiakat óvóbácsiként, tanítóként. Ezért van öt százalék lány a Műegyetem villamosmérnöki karán. A pszichológia szakon pedig épp fordítottak az arányok. És nem, nem az elnyomás miatt; ma mindenki olyan szakmát választ magának, amilyet akar. Egyszerűen a lányok számára kevésbé vonzó a gépek világa, míg a férfiakat jobban taszítja a lélekbúvárkodás. Ez a nemi identitás kőkemény valósága.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 17. 11:01
"..a gender kutatás ilyeneket vizsgál." A GENDER AZT HAZUDJA(!) HOGY ILYENEKET VIZSGÁL-NA. DE NEM HISSZZÜK EL NEKI! Még ha az ellenség megtévesztésére úgy is csiná nagynéhal, MINTHA "ilyeneket" is vizsgálna. FASZVERÉSKUTATÁS AZ EGÉSZ--MINKET NEM LEHET ÁTVERNI! AZ AZ IDŐ ELMÚLT.
koronaszepe
2018. augusztus 16. 21:08
Mi a baj a Tutibloggal? "Kopp Mária pszichiáter, a Magatartástudományi Intézet vezetője keresztény alapokra hivatkozva a nemiszerep-változást hirdeti, és ezt nem tartja ellentmondásnak. Lapunknak kifejtette, miért. – A magyar férfiak megbarátkoztak azzal, hogy a nők adott esetben családfenntartókká, értelmiségiekké, vezetőkké válnak? – A férfiak biológiai adottságuk szerint harcolnak a dominanciáért, előbbre akarnak jutni, védik az otthont. Az utóbbi évtizedekben ez teljesen átalakult, hiszen legalább annyi nő tanul, mint férfi. A nők a társadalomban is nagyon komoly szerepet játszanak, sok esetben családfenntartókká válnak. Veszélyesnek tartom, ha letagadjuk, hogy ma másfajta szerepelvárásoknak kell megfelelniük a férfiaknak. Emiatt is izgalmas és fontos a genderkutatás. Az egészségügyi világszervezet nemrég nevezett ki a gender téma szakértőjeként képviselőnek, úgyhogy lesz alkalmam ennek a témának a fontosságát hangsúlyozni. – A nőkkel szemben is más szerepelvárások vannak? – Így van, s ez azt jelenti, hogy a biológiai adottságokat kell bizonyos értelemben átírni, de ettől még ugyanúgy férfi marad a férfi, és nő a nő. A skandináv országokban például természetes, ha egy férfi marad otthon a gyermekkel, hozzáteszem, kutatások szerint ettől megnőtt a férfiak várható élettartama. Ott a férfiak el tudták fogadni, hogy attól még ugyanúgy férfiak maradnak, ha a kisbabával foglalkoznak, és igen fontos a számukra, hogy a gyermekük velük is szoros testi kapcsolatban álljon"
zakar zoltán béla
2018. augusztus 16. 20:17
Se több!
SoJe
2018. augusztus 16. 18:45
Érdekes, hogy dzsenderéknél a homoszex genetikus adottság, de a férfi és nő viszont nem genetikus adottság alapján lesz azzá... A Gonosz nem tud teremteni, csak hazudni, de azt nagyon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik