Éljen a munka társadalma!

2018. augusztus 16. 15:42

A statisztika szép volt, ismeretlen volt a munkanélküliség.

2018. augusztus 16. 15:42
Somfai Péter
Népszava

„Nagy lépést tettünk előre a teljes foglalkoztatás irányába. 

Na jó, azért akkorát nem, mint az átkosban, amikor a rendőrök árgus szemekkel vizslatták az utcán járó-kelő embereket, és ha napközben valaki olyat láttak, aki gyanúsan ráérősen jött-ment, azt azonnal igazoltatták. Megnézték, van-e bejelentett munkahelye, ha nem volt, közveszélyes munkakerülőként áristomba dugták. Az persze senkit nem érdekelt, hogy akinek volt munkahelye, ott mivel töltötte az idejét, de a statisztika szép volt, ismeretlen volt a munkanélküliség.

Innen nézve azok tényleg szép idők voltak. Tökéletesen megértem, hogy manapság is valami ilyesmi lebeg a NER urainak szeme előtt. Az év elején közzétett adatok szerint egyre kevesebb munkanélküli van Magyarországon, óriás léptekkel haladunk a munka társadalma felé. Az év eleji 3,8 százalékos munkanélküliségi rátára reagálva Varga Mihály miniszter akkor azt mondta: egyre közelebb a teljes foglalkoztatottság. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. augusztus 17. 15:52
E,lékszem, amikor egymás hasát fogtátok a röhögéstől mert Orbán azt mondta megszünteti a munkanélküliséget. És lőn! Nost ezen is búsonghattok.
libantkomcsi
2018. augusztus 17. 14:42
A vörös vérkommunista patkány előmászott a szennycsatornából, hogy kiokádja veszett marxista fájdalmát az országra.
Libsik haza!
2018. augusztus 17. 12:33
Na az ilyen komcsira mondják,hogy még a golyó is pazarlás bele...
nemecsekerno_007
2018. augusztus 17. 12:14
Majd ha jön egy kisebb gazdasági válság akkor meg nő a munkanélküliség. Akkor azon síránkoztok majd? Én tényleg nem értelek benneteket. Nem elég erős nálunk az önsajnálat kutúrája, még rá kell tenni néhány lapáttal? Biztos ettől lesz jobb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik