Jobbik: 40 év után mehessenek nyugdíjba a férfiak!

2018. augusztus 16. 14:02

Stummer János közölte: igazságos és szabad országot szeretnének építeni, szociális érzékenységgel.

2018. augusztus 16. 14:02

Országos akciót indított a Jobbik annak érdekében, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Stummer János, a párt alelnöke.

Arra kérik az érintetteket, hogy postai vagy elektronikus levélben írják meg személyes történetüket, benne azt, miért támogatják a kezdeményezést, valamint hogy milyen munkakörülmények között dolgoztak le négy évtizedet és az milyen hatással volt egészségükre – ismertette az ellenzéki politikus.

A 40 év, 40 érv elnevezésű akció végén negyven ilyen beszámolót tesznek majd le az Országgyűlés asztalára, szembesítve velük a felvetést hosszabb távon is elutasító kormányoldalt – mondta.

Hangsúlyozta: Magyarországon a férfiak átlagosan hat-hét évvel kevesebbet élnek, mint a nők, háromötödük a nyugdíjkorhatár elérése előtt meghal, a hatvanévesnél idősebbek negyven százaléka pedig valamilyen krónikus betegséggel küzd. Ha negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnének, akkor élvezhetnék a nyugodt és biztonságos időskort, helyükre pedig fiatalokat állíthatnának munkába – emelte ki.

Mit jelent Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes hétfői kijelentése, amely szerint részben kitartanak néppárti politikájuk mellett, részben pedig új bejelentésekre készülnek ősztől – kérdezték Stummer Jánostól. A politikus úgy nyilatkozott: politikájukban erősebben ki fogják domborítani a szociális élt, mivel – szemben a Fidesz általa embertelennek nevezett rendszerével – igazságos és szabad országot szeretnének építeni, szociális érzékenységgel.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zanzi bár
2018. augusztus 20. 15:28
Oké, így már világos!
drkovax
2018. augusztus 17. 13:39
Egy-egy szabályozás értelme vagy értelmetlensége a statisztikus hatásán mérhető. A nők-40 ugyanúgy népesedési szempontú, mint szinte minden más hazai kedvezmény. És nem az a célja, hogy "jutalmazza" a "leszült" nőket (bocs), hanem, hogy "hadra fogható" nagymamákat adjon hozzá a rendszerhez, ami segíti a fiatalok gyerekvállalását. És ebben bizony (ha tetszik, ha nem), mi férfiak, statisztikusan nagyon nem számítunk segítségnek ...
Bokros Birka
2018. augusztus 17. 10:19
Növelnétek a nyugger gecik létszámát? Nem régen még azzal kampányoltatok, hogy a nyugger geci felzabálja a fiatalok jövőjét. Széna, szalma Jobbik kaftán már megint fordult egyet! :D
Mich
2018. augusztus 16. 23:44
A gagyi libsibolsinácik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik