A keresztényekért nem kár?

2018. augusztus 15. 17:56

Nem kötelező szeretni a kereszténységet. De odáig eljutni, hogy embertársaink halálára csak annyit mond valaki: „úgy kell nekik”, az súlyos válságjel.

2018. augusztus 15. 17:56
Vágvölgyi Gergely
S4C News

„Nem kötelező szeretni a kereszténységet. A választás jogával mindenki szabadon élhet. De odáig eljutni, hogy embertársaink halálára csak annyit mond valaki: »úgy kell nekik«, vagy »hála az égnek«, súlyos válságjel és nem pusztán az együttérzés, de az emberség teljes hiányára is utal.

Hasonlóan rémisztő az is, ha valaki egy mártíromság története fölött csupán arra képes, hogy »a keresztényekért nem kár« félmondatot vesse oda. Ez is egyfajta terrorizmus: lelki és szellemi, amelyben a terrorista persze éppúgy áldozat, mint mi mindannyian, mint az egész társadalom, amely így megmérgeződött. 

De mindez valami másra is rávilágít: teendőink vannak! Nem akarhatunk olyan társadalomban élni, ahol a keresztényekért nem kár, ahogy nem akarhatunk olyan társadalomban élni, ahol bárkire is kimondatik ugyanez. Ahol életek kioltására legyintés a válasz.

Kovásznak kell lennünk. Egy sokat szenvedett társadalomban kell hitelesen állnunk az értékeink mellett és felmutatni azokat úgy, hogy azok is, akik máshogy szeretnének élni, láthassák: ezek jó, a közösséget megtermékenyítő, az élet méltóságát emelő, örök és igaz értékek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2018. augusztus 15. 23:55
Kit érdekel mi történik Nigériában?
Akitlosz
2018. augusztus 15. 22:05
Terrorizmus mi? A keresztények csak terrorral és erőszakkal tudták elterjeszteni a vallásukat. Különben ugyan ki ment volna el a miséjükre, ha nem lett volna kötelező verés vagy rosszabb terhe mellett? Tényleg megérdemlik, ha visszakapnak egy kicsit, amiért annyi szenvedést okoztak az embertársaiknak.
Akitlosz
2018. augusztus 15. 22:04
A magyarok a fontosabbak az "embertársainknál".
figyelő4322
2018. augusztus 15. 19:11
A píszí apostolainak a gonosz, ami ellen harcolni kell, az a kereszténység. Egy alkalmat sem mulasztanak el, hogy támadják és ellenségknek tüntessék fel. Más vallást nem támadnak, a muszlit különösen nem bántják, hiszen az maga a másság, a multikulti egyik fokmérője. Még akkor is, ha a többi fokmérőt a muszlik meg akarják fojtani, és magas épületekről ledobálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik