Nem az NGO-k felelősek a baloldal válságáért

2018. augusztus 15. 07:11

A nem kormányzati szervezetek (NGO-k) valóban gyakran torz politikai szerepbe kényszerülnek Magyarországon.

2018. augusztus 15. 07:11
Sárosi Péter
Mérce

„A nem kormányzati szervezetek (NGO-k) valóban gyakran torz politikai szerepbe kényszerülnek Magyarországon és világszerte, de a baloldal jelenlegi bénultságáért, víziótlanságáért nem tehetők felelőssé.

Az Új Egyenlőség hasábjain az elmúlt hetekben több cikk elemezte azt a jelenséget, amit »a baloldal NGO-izálódásának«, illetve a hozzájuk társított identitás- vagy életmód-politika előtérbe kerülésének, illetve a baloldal neoliberalizálódásának neveznek. Mint civil aktivista (Kendermag Egyesület, Milla stb.) és nem kormányzati szervezetnél (korábban a TASZ-nál, majd a Jogriporter Alapítványnál) dolgozó szakember, az elmúlt 15 évben kiterjedt tapasztalatokra tettem szert a civil társadalommal kapcsolatban.

Számos kritikus észrevételt osztok. Mégis, összességében véve nem értek egyet azzal a negatív képpel, amit egyes baloldali elemzők felvázolnak az NGO-világról, és számos csúsztatást és tévedést látok az érvelésükben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2018. augusztus 15. 21:41
"NGO-k, akik" .....amelyek....
libantkomcsi
2018. augusztus 15. 11:53
Ha a magyar szegényeken segítenének, ami a dolguk lenne senki nem piszkálná őket.
puszika
2018. augusztus 15. 11:23
Ne kényszerítsék magukat ! Ilyen egyszerű ez te balfék!!!
balbako_
2018. augusztus 15. 10:08
Jószerivel az NGO-k képviselik az ellenzéket. És éppen ezért kell kitakarítani, mert ami nem életképes azt helyre kell állítani nem pedig fenntartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik